Într-o postare pe blogul său, Monica Iacob Ridzi vorbeşte despre "ultima zi de urmărire penală", sugerând vicii de procedură în anchetarea sa, erori reţinute în expertize, concluzii aberante privind stabilirea prejudiciului, ignorarea deliberată a unor mărturii favorabile.
"Ieri (luni-n.r.) am fost, sper pentru ultima oară, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Am semnat (cea dintâi, ca o dovadă în plus că nu doresc tergiversarea acestei cauze) procesul-verbal de prezentare a materialului de urmărire penală în atât de mediatizatul dosar legat de evenimentele organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Tineretului - 2 Mai 2009", scrie Monica Iacob Ridzi. Deputata PDL spune că este ultimul capitol dintr-o cercetare demarată de procurori încă din luna august 2009.
"S-a scris mult, întemeiat sau fals, au curs tone de invective asupra-mi, s-au cernut adevărurile de minciuni, onoarea de lichelism, fondul de superficial. Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigaţie penală. La «umbra» acestui caz s-au ascuns, trimişi la rândul lor în judecată sau cercetaţi pentru aceleaşi tipuri de fapte, foşti miniştri ai justiţiei, foşti şi actuali demnitari, europarlamentari, deputaţi în funcţie sau importante alte persoane din viaţa politică şi socială", spune Monica Iacob-Ridzi.
"Nu voi aminti nimic despre modalităţile «democratice» de anchetă, nimic despre plângerile penale sau disciplinare pe care intenţionez să le fac, nu voi extrage nimic din declaraţiile martorilor ce îmi sunt net favorabile (şi care au fost deliberat ignorate în acest timp) şi nici nu voi combate susţinerile puţinilor celor care, având calitatea de învinuit şi ameninţaţi cu «iminente» măsuri coercitive, au fost folosiţi de procurori pentru a culege probe. Aştept liniştită, va asigur, începutul judecăţii. Sper din tot sufletul ca, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, analiza tuturor aspectelor de fond şi formă să se realizeze fără patimă, cu echilibru şi fără partizanat.(...)", scrie Iacob-Ridzi.
Monica Iacob-Ridzi notează că "O etapă a luat sfârşit. O alta va începe", subliniind totodată că nu a greşit cu nimic din punct de vedere penal şi că aşteaptă decizia instanţei "ducând crucea acestei poveri penale, cu speranţă".
Fostul ministru al Tineretului este cercetat de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii.
De asemenea, procurorii au constatat că Ioana Vârsta, consiliera Monicăi Iacob Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităţi şi valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şi de 500.000 de euro. În luna martie 2009, Vârsta, consiliera personală a ministrului afacerilor externe şi asociată la mai multe societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, s-a întâlnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator la societatea Artisan Consulting şi societatea Compania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-a comunicat că, în 2009, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi alte insittuţii publice urmează să facă achiziţii care au ca obiect servicii de publicitate - comunicare şi organizare de evenimente.
Ancheta în acest caz a fost finalizată, procurorii prezentând materialele de urnmărire penală acuzaţilor, astfel că dosarul va fi trimis, pentru judecare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea Monicăi Iacob-Ridzi, care atrage competenţa instanţei supreme să se pronunţe asupra vinovăţiei ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu