Anchetă privind traficul de cereale ucrainene: Ascundeau țara de origine și le vindeau producătorilor polonezi

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Procurorii polonezi au identificat câteva zeci de companii care au participat la comerțul cu cereale ucrainene importate în Polonia. 

”Am identificat zeci de entități care au participat la importul de cereale în Polonia și cele care au comercializat această marfă”, a declarat pentru Agenția de Presă poloneză, Hanna Biernat-Łożańska, purtătoarea de cuvânt a parchetului regional Rzeszów, o regiune din Polonia, potrivit publicației Polish News.co.uk.

La momentul de față ancheta este în curs de desfășurare. De asemnea, procurorii polonezi nu au dezvăluit cine au făcut sesizările: ”Activitățile procedurale sunt încă în desfășurare și, din cauza necesității de a proteja integritatea anchetei, nu pot oferi detalii în acest moment”, a transmis Biernat-Łożańska.

În plus, procurorul a menționat că ”procedurile se referă la câteva milioane de kilograme de cereale”.

Ascundeau țara de proveniență a cerealelor și le vindeau producătorilor polonezi

Ancheta este condusă pentru a demonstra că aceste companii au vândut producătorilor polonezi de hrană pentru animale și alte alimente, cereale ucrainene ”prin inducerea în eroare a acestora cu privire la țara de origine a cerealelor și prin ascunderea faptului că a fost importat din Ucraina”, a amintit procurorul Biernat-Łożańska.

Ancheta acoperă și posibile fraude vamale și inducerea în eroare a autorităților vamale cărora li s-au prezentat documente falsificate.

Echipa de anchetatori din Rzeszow include șase procurori, cei mai mulți din cadrul departamentului de criminalitate economică, financiară și fiscală, inclusiv șeful departamentului respectiv.

Ei și-au început munca cu ancheta, care a fost inițiată în februarie de către parchetul districtual Zamość și la mijlocul lunii aprilie a fost transferată la Rzeszow pentru investigații suplimentare.

Citește și: Protest în Polonia. Ucraina a limitat intrarea în țară a camioanelor europene cu marfă: ”Transportatorii noștri primesc amenzi și sunt hărțuiți în Ucraina”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel