Anchete în SUA, după protestul studenţilor din programul Work and Travel

Departamentul Muncii şi Departamentul de Stat american au declanşat anchete în legătură cu condiţiile de muncă de la unitatea de ambalare din Pennsylvania unde câteva sute de studenţi străini din programul Work and Travel, inclusiv români, au protestat săptămâna trecută, informează New York Times.

Potrivit ediţiei online a cotidianului american, compania Hershey le-a propus marţi studenţilor angajaţi la unitatea de ambalare a ciocolatei o zi de evenimente educaţionale, la sediul central al firmei.

Kirk Saville, purtător de cuvânt al Hershey, a declarat că firma a cerut angajatorului, o unitate de ambalare a ciocolatei, să le acorde studenţilor o săptămână liberă, astfel încât aceştia să poată vizita obiective din Statele Unite. "Am fost dezamăgiţi să aflăm că unii dintre studenţi au fost nemulţumiţi de elementele de schimburi culturale din program (...) Vrem să ne asigurăm că toţi studenţii vor avea o experienţă pozitivă şi vor pleca din Statele Unite cu o bună înţelegere a companiei Hershey", a spus el.

Circa 400 de studenţi străini, printre care se numără chinezi, români, ucraineni şi nigerieni şi care lucrează la o unitate de ambalare din Palmyra, Pennsylvania, în cadrul programului Work and Travel, au protestat săptămâna trecută, denunţând condiţiile de muncă şi salariile foarte mici.

Un purtător de cuvânt al Departamentului american al Muncii a declarat că inspectorii de muncă au început două investigaţii în cursul acestei săptămâni, urmând să ancheteze plângerile studenţilor privind salariile şi condiţiile de muncă. La Hershey se află şi o echipă formată din patru reprezentanţi ai Departamentului de Stat, care discută cu studenţii şi cu angajatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel