ANCOM organizează, joi, conferinţă de presă pe tema proiectelor actuale ale instituţiei

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu va susţine joi, împreună cu vicepreşedinţii Eduard Lovin şi Bogdan Iana, o conferinţă de presă pe marginea proiectelor curente ale instituţiei.

Unul dintre proiectele majore vizează procedura de organizare a licitaţiei pentru spectru 5G, scrie Agerpres.

Pe acest subiect, ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că anul acesta nu se va organiza licitaţia pentru licenţele 5G.

"Vreau să mai clarific un lucru: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor face politicile, iar ANCOM va reglementa, va gestiona spectrul. Un lucru să ne fie clar, pentru că am văzut că Guvernul şi-a propus să obţină din vânzarea spectrului, la rectificare, 500 de milioane de euro, nu cred că în acest an este posibil acest lucru, dar România îşi respectă angajamentele cu partenerii strategici, SUA şi NATO. Anul acesta nu se va ţine licitaţia pentru licenţele 5G. Noi va trebui să respectăm întru totul ce ne-am asumat prin programul de guvernare şi anume Memorandumul semnat la Washington. Noi asigurăm diligenţele, ANCOM reglementează spectrul. Trist pentru un prim-ministru şi un ministru de Finanţe să păcălească bugetul, să nu spun că i-a păcălit pe români, că la rectificare vor putea încasa 500 de milioane de euro din vânzarea spectrelor. Nu se va putea întâmpla asta clar în acest an", a spus Bode, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel