Andi Cârlan, membru al grupului #Rezistența, are cancer de colon. El a spus ce i-a recomandat medicul să mănânce.
”Când am fost la spitalul din Viena, medicul mi-a spus exact ce mi-a spus ulterior și medicul de aici, referitor la regimul alimentar: nu există o dietă specifică pentru pacienții cu cancer, nici măcar pentru cei cu cancer de colon sau alte zone din sistemul digestiv.
Ce mi-ar fi recomandat să mănânc sau să nu mănânc înainte de diagnostic, ca om sănătos, îmi recomandă și acum și vreau să împărtășesc asta public, pentru că e infinit mai bine să previi decât să tratezi:
DA - regim omnivor, nu vegan, fără excese: carne roșie de 1-2 ori pe săptămână, în porții decente, pește și carne albă, în general, tot cu moderație, preparate pe grătar electric, pe gaz sau tigaie grill.
NU - alcool, produse procesate industrial cu conservanți: tot ce se vinde la caserolă, cu folie de plastic deasupra (humus, vinete, salate etc.), produse din carne tocată industrial - nu, nici burgeri din comerț, grătar cu cărbuni sau lemne, prăjeli.
Dacă îmi mai aduc aminte ceva, actualizez lista, pentru că îmi doresc să ajungă la cât mai mulți oameni. SSănătatea este perisabilă. Permanent. Aveți grijă de ea”, a scris Andi Cârlan pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News