EXCLUSIV  Andi Cristea, candidat PSD la europarlamentare: Pentru noi, familia tradițională e o evidență științifică. Apărăm interesele românilor care ne votează / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @claudiodiv
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @claudiodiv

Andi Cristea, candidat PSD pentru Parlamentul European, a fost invitat la interviurile DC News unde a vorbit despre ce va face ca europarlamentar PSD. 

Andi Cristea a explicat care este rolul europarlamentarilor în procesul legislativ al Uniunii Europene, subliniind ca ei pot influența procesul prin depunerea de amendamente la proiectele legislative discutate în Parlamentul European, pentru a-și apăra interesele naționale și legitime. Obiectivul său ca europarlamentar PSD este să promoveze cooperarea și să se asigure că fiecare interes național este respectat în cadrul Uniunii Europene. 

„Europarlamentarii, în Parlamentul European, nu au drept de inițiativă legislativă. Comisia Europeană este cea care are acest drept. Există Consiliul care reprezintă statele membre ale Uniunii Europene și Parlamentul care reprezintă cetățenii europeni din statele membre. Printr-un mecanism de co-decizie, ei se pun la masă și adoptă legislația finală care inițial a fost propusă de Comisia Europeană.

Asta nu înseamnă că europarlamentarii nu influențează legislația primară, acea legislație care se stabilește la Bruxelles, pentru că noi avem dreptul să depunem amendamente la această legislație pe care o discutăm în Parlamentul European. Acesta este rolul nostru și asta voi face ca europarlamentar PSD. Voi influența decizia europeană pentru ca interesele noastre legitime, naționale, să aibă câștig de cauză și nu e vorba despre un joc al competiției cu celelalte state europene.

Noi vrem un joc al cooperării unde fiecare este reprezentat și fiecare interes național este respectat. Dacă va fi nevoie să fim asertivi, în modul de decizie sau modul de influențare a deciziei, nu ne ferim să batem cu pumnul în masă, dar noi mergem acolo, în esență, să fim buni europeni, să fim implicați în acest joc al cooperării, dar la finalul zilei, misiunea noastră este să apărăm interesele românilor noștri care ne votează.", a spus Andi Cristea. 

2. -imagine fara descriere- (andi-cristea-si-gheorghe-soldan_16138200.jpg)

 

„Vrem să adaptăm decizia europeană la specificul nostru național"

Andi Cristea susține că interesul românilor care îi votează este foarte important pentru partid. Potrivit acestuia, există momente în care ei se abat de la linia trasată de colegii europeni, pentru a se adapta la specificul național românesc.

„Noi, ca membri ai PSD, avem pe primul loc interesul românilor care ne votează. Sunt momente, care se întâmplă destul de rar, când nu mergem pe linia pe care colegii noștri europeni o dau și ne abatem de la ea.

Aș putea să menționez despre fermieri. Pentru noi, cei mai importanți sunt fermierii noștri din România. Vrem să adaptăm decizia europeană la specificul nostru național. Noi avem o serie de particularități și e firesc să fie așa. Fiecare stat este divers și are proprietățile lui.

Când vine vorba de alt subiect care este foarte contestat și naște emoții vii, familia tradițională, noi de la PSD credem că este o evidență științifică că doar femeile pot da naștere copiilor. Sunt lucruri și sunt subiecte unde noi nu ne aliniem cu familia noastră politică și este firesc să fie pentru că în orice comunitate fiecare are opinii diferite, dar atâta vreme cât sunt justificate și ne respectăm reciproc, mergem înainte și lucrurile sunt funcționale.", a spus Andi Cristea la interviurile DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel