O mare parte din vină pentru faptul că obezitatea a devenit o problemă imensă o poartă și obiceiurile alimentare, susține jurnalista Andreea Sava.
Într-o postare pe blogul personal, Andreea Sava precizează că unele alimente și-au căpătat un renume prost.
Cartoful
Are, poate, cea mai proastă reputație dar asta și pentru că este excesiv de prezent în forma prăjită și, aproape în exclusivitate, asociat în mod defectuos cu alte alimente.
Dacă, însă, îi alegeți pe cei roșii și dulci, îi fierbeți sau îi coaceți, veți obține doar 80 de calorii la suta de grame, față de 400 cât au în forma prăjită. Dacă, pe lângă asta, după aplicarea tratamentului termic, îi lăsați să se răcească, amidonul se va transforma în amidon rezistent care acționează exact ca o fibră alimentară, adică favorizează tranzitul intestinal, deci vă ajută să slăbiți și să vă reglați metabolismul.
Și vorbeam despre combinațiile proaste care-i taie cartofului toate aceste efecte benefice asupra siluetei: niciodată nu se asociază cu proteine sau alte surse de amidon. Deci nu cu brânză, carne, ouă sau făinoase. Doar cu legume.
[citeste si]
Urda
Urda este un aliment minunat și, spre deosebire de alte lactate, conține o cantitate foarte mică de cazeină, adică acel compus din lapte care nu poate fi digerat de organismul uman.
Citiți continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu