Există două tipuri de carbohidrați: simpli și complecși. Cei mai mulți dintre noi facem greșeala și eliminăm complet carbohidrații din diete, dar ce nu știm este că trebuie scoși complet din alimentație carbohidrații complecși, în timp ce carbohidrații simpli consumați cât mai mult. Andreea Sava, de la Antena 3, îți explică totul pe blogul personal.
Tot profesorul Gheorghe Mencinicopschi zice, iar eu îl cred, că o dietă fără carbohidrați duce la constipație, modificări bruște de dispoziție, stări depresive chiar, amețeli, dureri de cap și de stomac, ba chiar crește riscul bolilor cardiovasculare.
În plus, fibrele sunt tot carbohidrați complecși care influențează major digestia și contribuie la asimilarea grăsimilor scăzând, astfel, și nivelul colesterolului.
năut (și sub formă de humus)
orez brun sau basmati
paste integrale
pâine/lipie/cereale integrale
hrișcă
cartofi noi/dulci (nu prăjiți :))
fasole
fulgi de ovăz
mere
fructe de pădure
Ai auzit asta de o mie de ori, fie că te-a preocupat nutriția sau nu, dar e foarte probabil să nu știi de ce. Explicația este că în combinație cu proteinele (carne, pește, ouă, brânză) carbohidrații (cartofi, paste, pâine, cereale, dulciuri) nu mai sunt asimilați ci intră în fermentație și apare balonarea. Asta și pentru că ei, carbohidrații, au perioada de digestie mai scurtă. Digestia se va îngreuna iar substanțele nutritive vor fi absorbite în cantitate mai mică sau deloc, explică tot doctor Menci. Legumele verzi sunt singurele pe care le puteți asocia cu orice.
Vezi și: Dieta perfectă. SECRETUL stă într-o singură alegere
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu