Andreea Sava, într-o postare pe blogul personal, a scris despre ce poți mânca sănătos și fără să te îngrași când ți-e poftă de dulce.
1. Fructe
Mulți vor strâmba din nas dar există fructe foarte dulci. Mango, de exemplu, mie mi se pare extrem de dulce. La fel bananele sau strugurii. Desigur, ca să nu îngrașe, trebuie mâncate după regulile pe care le-am mai explicat, adică la distanță de 2 ore față de orice altă masă, în prima parte a zilei și fără să le combinați cu alte alimente.
2. Produse de la cofetării raw-vegane
În general, dar e bine să citiți etichetele ca să fiți siguri, folosesc ingrediente sănătoase, înlocuitori pentru zahăr rafinat și făină albă. Iar grăsimile, care sunt, sunt din categoria celor sănătoase.
3. Înlocuiți ingredientele nocive cu cele sănătoase
Asta când vine vorba despre cele făcute acasă. Adică zahărul rafinat cu înlocuitorii despre care am vorbit în articolul spre care v-am dat link mai sus, făina albă cu integrală, din alte cereale în afară de grâu, și folosiți hrișcă în amestec. Aveți AICI câteva exemple concrete de rețete.
4. Biscuiți sau produse cumpărate dar citiți etichetele
Există și în comerț produse bio sau din făină integrală, unele din categoria celor digestive, cu migdale sau merișoare etc. Ideea e să vă uitați pe etichetă la cantitatea de conservanți, coloranți etc, celebrele E-uri adică, la cantitatea de zahăr și procentul de grăsimi saturate, felul de făină folosită etc.
Atenție și aici la cantități. Citiți și aportul caloric și faceți-vă niște calcule, în cazul în care sunteți la cură sau nu faceți mișcare. Sănătos nu înseamnă că nu îngrașă.
5. Ciocolată făcută în casă
Măcar știți sigur ce puneți în ea. Cu cât e cantitatea mai mare de cacao, cu atât îngrașă mai puțin. Folosiți înlocuitorii sănătoși pentru zahăr și puneți cu măsură, lapte degresat sau de migdale.
Citiți continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu