Andreea Sava explică, într-o postare pe blogul ei, cum să depistezi alimentele nesănătoase și care îngrașă.
„Nu toate pâinile sunt la fel, nici toate mezelurile, nici măcar toate ouăle. Din moment ce există diferențe de preț, fii sigur(ă) că există și diferențe de calitate. De pe etichetă afli dacă un produs îngrașă sau dacă este chiar periculos pentru sănătate”, scrie Andreea Sava pe blog.
1. Cantitatea de zahăr
Despre efectele nocive ale zahărului și care sunt înlocuitorii sănătoși am vorbit pe larg. Cum vă dați seama dacă un produs are prea mult zahăr? Păi, tot de pe etichetă. Citiți procentul din doza zilnică recomandată (DZR). Așa după cum îi spune și numele, nu ar trebui să o depășiți.
2. Cantitatea de grăsimi saturate
Chiar dacă țineți cură de slăbire sau nu, grăsimile saturate sunt nocive pentru sănătate. Duc la creșterea colesterolului rău și măresc riscul de boli cardiovasculare. Plus că se vor depune fix în zonele problemă. Nu vă doriți să fiți slab(ă) cu burtă.
3. Aditivii conținuți
Celebrele E-uri. Cu cât denumirea este mai complicată și sună mai chimic, cu atât sunt mai periculoși. Iar cel mai nociv este caragenanul, E 407. Există, însă, și aditivi care nu sunt nocivi, cum ar fi colorantul natural obținut din sfeclă.
4. Cantitatea de fibre
Este foarte important să aveți o dietă bogată în fibre pentru că acestea reglează digestia și contribuie la menținerea sănătății tractului intestinal. Așadar, în acest caz, cu cât cantitatea e mai mare cu atât mai bine.
Citiți continuarea AICI.
VEZI ȘI: Zodia care nu trebuie să dea înapoi. Va triumfa în 2019!
VEZI ȘI: HOROSCOP 2019. Mariana Cojocaru, previziuni pentru TOATE zodiile
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu