Andreea Sava a scris despre unul dintre cele mai minunate alimente ale verii pentru sănătate și frumusețe.
”Am spus de multe ori că e bine să mâncați cât mai multe legume fiindcă au multe vitamine și minerale, puține calorii și pot fi combinate cu absolut orice alt aliment. Practic nu există nicio restricție. Le puteți mânca oricând, cu orice și în orice cantitate, mai ales crude, prin gătire pierzându-și, de multe ori, din calitățile nutritive și chiar înbogățindu-se cu grăsimi nesănătoase.
Există și între legume unele care au mai multe calități și beneficii decât altele. Ca-n viață. Așa sunt și castraveții.
1. Efect antiinflamator
Din acest motiv sunt și deja celebri puși pe ochii umflați și cu cearcăne. Tot un proces inflamator al organismului, însă, este și celulita. La fel și majoritatea problemelor articulațiilor. Deci vor acționa și la ameliorarea acestora.
2. Reglează colesterolul
Studiile recente arată că aceștia conțin steroli, care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Colesterolul rău este principala cauză a celor mai multe probleme cardio-vasculare.
3. Reglează tensiunea arterială
Datorită aportului mare de potasiu, magneziu și fibre. Iar efectul este cu atât mai benefic venind în completarea celor spuse la punctul anterior”, a scris Andreea Sava.
Despre toate beneficiile castraveților aflați aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu