Andreea Sava, de la Antena 3, este cunoscută pentru silueta de invidiat și sfaturile pe care le oferă pe blogul personal tuturor femeilor care își doresc să aibă un trup frumos și sănătos. Jurnalista ne prezintă lista alimentelor pe care le consumă pentru a se menține în formă.
Iată care sunt alimentele consumate de Andreea Sava pentru a se menține într-o formă de invidiat.
1. Carne
Orice fel de carne slabă. Puteţi mânca inclusiv porc, dar muşchi nu ceafă. Puiul, de preferinţă piept şi fără piele, curcan, vită, vânat etc.
2. Pește, creveți, fructe de mare, sushi
Aici posibilităţile sunt nelimitate. În cazul tonului, sardinelor etc la conservă, în niciun caz cele în ulei.
3. Ouă
De orice fel.
4. Legume și salată
În acest caz, în principiu, nu prea sunt restricţii. Mai ales în cazul celor verzi. O listă cu cele mai indicate: salată verde şi toate variaţiunile pe temă, brocolli, asparagus, păstăi (mazăre, fasole), mazăre proaspătă nu la conservă, spanac, varză roşie şi albă, de Bruxelles, Kalle şi orice altă variantă mai există pe planetă, ţelină, castraveţi, conopidă, morcovi, vinete (de preferat nu cu ulei sau nu de floarea soarelui. Există o mulţime de alternative: de măsline, de şofran, cânepă etc. Precizarea o fac pentru orice tip de mâncare), roşii, ceapă, usturoi, dovleac, avocado, ciuperci, zucchini, praz, ardei iuţi şi graşi
5. Cartofi, orez brun și năut
Cartofii doar fierți sau copți în coajă și apoi răciți, orezul, orice alt fel dar nu alb. Negru, brun, roșu, basmati, cu bob lung.
6. Fructe
La fructe, trebuie să țineți cont că e bine să le mâncați în prima parte a zilei și separat de alte alimente, ca gustare sau ca masă în sine, cam la 2 ore distanță de oricare alta. Le mănânc proaspete, nu deshidratate sau confiate, fiindcă își pierd din nutrienți plus că, prin aceste metode, vor pierde din volum dar își vor păstra aportul caloric și de glucoză, ajungând, de fapt, să mâncăm o cantitate mai mare.
Preferatele mele: banane, mere, kiwi, piersici, fructe de pădure de orice fel, căpşuni, ananas, lămâi, lămâi verzi.
7. Gustări
Nuci crude de toate felurile (miez de nucă, alune, arahide, caju, migdale, nuci braziliene) – atenţie la cantități Sunt bombe calorice. Plus toată gama de semințe, adăugate la salate, lactate, mic dejun etc, dar la fel cu măsură, din cauza aportului caloric mare. Tot aici bag și untul de arahide, care mie-mi place de mor.
8. Lactate
Mănânc orice fel de produse lactate cu un conţinut scăzut de grăsime: Ricotta, brânză, iaurt, lapte, smântână. Atenţie, însă, la combinaţii. Doar cu legume. Și fără produse foarte procesate, gen creme de brânză, brânză topită, tot felul de batoane etc. Eu prefer brânza de capră, pentru conținutul scăzut de grăsime.
În această categorie, un loc special îl ocupă urda, o adevărată minune. Nu e grasă și are conținut mare de aminoacizi care contribuie la creșterea masei musculare.
9. Făinoase
Aici regula este: fără făină albă, fiindcă are încărcătură glicemică uriașă. Aceeași regulă și în cazul mălaiului. Deci făină integrală sau din alte cereale decât grâu sau porumb sau amestecate cu hrișcă.
10. Dulciuri
În primul rând, fără zahăr rafinat. Folosesc varianta brună, cu măsură, miere, sucanat sau steviozidă. În niciun caz îndulcitori sintetici.
Apoi, să nu fie din făină albă, pe principiul descris la punctul anterior, și mare atenție la grăsimi! Așadar, patiseria cam iese din discuție.
Există, însă, și alte variante. De exemplu, prăjiturile raw-vegan. Sau ciocolata neagră, cu peste 70% cacao.
11. Băuturi
Apă și ceaiuri, mai ales ceai verde. Asta în general. Când simt nevoia de ceva cu gust, merg și sucurile de fructe și legume. Indicate sunt cele prin presare nu centrifugare și trebuie îndoite cu apă plată. Pe acestea, însă, trebuie să le luați în calcul cu aportul caloric.
Mai multe informații AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu