Andreea Sava a scris, pe blogul personal, despre beneficiile consumului de ouă.
Andreea Sava a făcut referire la următoarele beneficii:
1. Surse excelente de proteine
Ceea ce este foarte bine atât pentru creșterea masei musculare dar și pentru stimularea metabolismului. Albușul oului este proteină pură care este asimilată complet de organism.
2. Îmbunătățesc memoria
Deoarece conțin lecitină care, pe de o parte, previne creșterea nivelului colesterolului din sânge odată cu aportul de colesterol din gălbenuș, fiindcă previne depunerea acestuia pe artere, și, pe de altă parte, este esențială pentru sănătatea celulei nervoase.
3. Conțin puține glucide
Doar 1 gram de glucide la 100 de grame, ceea ce este infim. Nivelul prea ridicat al glicemiei este responsabil pentru multe boli metabolice.
4. Previn îmbătrânirea prematură
Conțin antioxidanți puternici precum caroten și vitamina E.
5. Ajută la slabit
Puține glucide și multe proteine, calități care fac ouăle ideale în cura de slăbire. Plus că 100 de grame vin cu doar 150 de calorii. Luați în calcul faptul că, în medie, un ou are cam 50 de grame. Ideal este să le mâncați fierte tari.
6. Stimulează metabolismul
Datorită aportului ridicat de proteine pentru care organismul depune mai mult efort pentru a le metaboliza deci și arderile se intensifică.
[citeste si]
7. Bombe nutritive
Sunt unele dintre cele mai complexe alimente. 100 g ou conţin 12 g proteine, 1 g glucide, 11 g grăsimi, 500 mg colesterol, 130 mg sodiu, 130 mg potasiu, 12 mg magneziu, 200 mg fosfor, 50 mg calciu, 2 mg fier, 40 micrograme caroten, vitamina B6 0,12 micrograme, vitamina B12 2,1 micrograme, vitamina D 1,7 micrograme, vitamina E 1,2 mg, acid folic 47 micrograme.
8. Combat anemia
Au o cantitate mare de vitamina B12, cea necesară fixării fierului. Deficiența de fier este ceea ce numim anemie.
Citiți continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu