Creierul uman este alcătuit în proporție de 60% din grăsimi, motiv pentru care eliminarea totală a acestora poată fi periculoasă. Andreea Sava, de la Antena 3, îți prezintă pe pagina sa, care sunt grăsimile bune pe care le poți consuma, dar și cele pe care trebuie să le eviți.
1. Grăsimile rele
Cele saturate din produsele grase de origine animală, fast food
Cele saturate din produsele lactate
Excesul de acizi grași Omega 6 din uleiurile vegetale (floarea-soarelui, porumb, șofranel)
Uleiuri vegetale hidrogenate care se găsesc în produsele de patiserie, margarină, biscuiți și chipsuri
2. Grăsimile bune
Acizii grași Omega 3 din peștele oceanic: somon, sardine, ton, fructe de mare etc
Grăsimile vegetale nehidrogenate din: legume verzi, nuci de tot felul (consumate crude), semințe de in sau pin, uleiul de rapiță, cânepă, măsline, arahide, argan
Mai multe informații AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu