"Ați auzit de nenumărate ori termenul de colesterol, mai ales dacă ascultați un doctor. Când îl auziți, vă gândiți automat la grăsime și foarte bine faceți. Se găsește în mai toate alimentele de proveniență animală", scrie jurnalista Andreea Sava pe blogul său.
"Corpul uman are nevoie de colesterol pentru că-l folosește în crearea membranelor celulelor, anumiți hormoni, vitamina D și acționează ca agent stabilizator. Acesta este așa numitul colesterol bun, HDL (high density lipoproteine), adică lipoproteine cu densitate mare.
Când, însă, mâncăm alimente foarte bogate în grăsimi saturate, enzimele din organism responsabile cu producerea colesterolului fac o cantitate prea mare care începe să se depună pe vasele de sânge. Acestea se vor îngusta, ba chiar se ajunge la obturarea lor, sângele nu va mai circula cum trebuie prin organism. Deja sună ca fiind un lucru rău, nu e nevoie de prea multe cunoștințe medicale. Vă spun doar că așa se ajunge la infarct, accidente vasculare etc.Așadar este foarte important să avem un regim de alimentație fără exces de grăsimi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai mănânci, ci doar să elimini grăsimile nesănătoase. Da! Există și grăsimi bune!." Citește continuarea AICI.
VEZI ȘI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu