Andrei Alexandru: Cum ne fură Alina Mungiu cu ”alba-neagra”

tn
tn

Actualul colaborator al publicației Evenimentul Zilei (EvZ), Andrei Alexandru, fost şef de cabinet al lui Nicolae Văcăroiu, o acuză pe Alina Mungiu Pippidi de cenzură. Colaboratorul EvZ susține că Pippidi a intervenit pe lângă şefii EvZ ai publicației, după ce site-ul ”hydepark” al ziarului i-a postat articolul ”Cum ne fură Alina Mungiu cu alba-neagra”, pentru a-l scoate pe autor de la alte publicări. Potrivit celor susținute de Andrei Alexandru, Pippidi a invocat argumentul că, nu se poate ca într-un ziar al Puterii, să se înceapă represiunea împotriva sa.

Vă oferim mai jos articolul ”Cum ne fură Alina Mungiu cu alba-neagra”:

”Are o frecvență și un debit verbal proprii vânzătorilor de iluzii, numai bune să te înșele, lucru pe care-l și reușește cu unii gură-cască. Amestecă în mare viteză minciuni cu jumătăți de adevăr într-o ciorbă arătoasă, așa încât creează unora senzația: ”Bă, da’ bine le mai zice !” Probabil, ați văzut măcar o dată cum scamatorul îi ușurează pe fraieri de bani, numai din iuțeala manevrelor, la escrocheria cu numele: ”alba-neagra”. Am ”filmat-o” cu încetinitorul pe organizatoarea de ”alba-neagra” politică, Alina Mungiu Pippidi - (AMP), la emisiunea lui Robert Turcescu, ca să detectez momentul când ”fură”. Am prins-o de mai multe ori și, dacă sunteți curioși, ca să vă feriți în viitor, vă redau mai jos secvențele.

Robert Turcescu: ”Ați fost virulentă la adresa Elenei Băsescu”.

AMP: ”Eu n-am spus niciodată nimic despre Elena Băsescu”.

Extras dintr-un interviu acordat ”Academiei Cațavencu” de AMP, în iulie 2009: ”E greu de crezut că ambiţiile unei fetişcane, (Elena Băsescu – n.r.) a cărei lipsă de cultură se vede şi după cum arată, pot ruina atâtea lucruri” și ”Băsescu dă vina pe oricine, dar nu pe copila lui prost crescută”.

N-a spus, dar a zis. Totuși, de unde atâta virulență, că doar a făcut campanie electorală vârtoasă pentru Băsescu și PDL în 2004 și nu numai ?

În martie 2009, PDL a propus-o pe AMP drept candidat pentru europarlamentare. Împotrivindu-se candidaturii Elenei Băsescu pentru Parlamentul European, AMP a vrut să facă o demonstrație de forță în fața lui Băsescu, să arate cât e de tare în ”societatea civilă”. ”Uitase” că e de mult înregimentată în ”coloana a V-a” ca simplu soldat și trebuie să se supună ierarhiei sau e ”out”. Evident, calculul ei a fost greșit, chiar dacă și-a mascat atacul sub pretextul unor criterii de ”curățenie morală” inventate și validate tot de ea: "Am o serie de condiţii în care voi accepta să candidez pe lista PDL… Un candidat la europarlamentare trebuie, printre altele, să nu aibă probleme cu legea, să nu fi fost traseist politic, să nu fi avut legături cu fosta Securitate sau cu regimul Ceauşescu, în general, să nu fi utilizat poziţia publică pentru folos personal sau al familiei sau să nu fi favorizat clienţii personali sau de partid.” Niciuna dintre aceste condiții nu justifica eliminarea Elenei Băsescu dintre candidați. Era, de fapt, un atac la tata. Așa cum îl știm, Băsescu a făcut tot cum a vrut el, așa că AMP a fost nevoită să păstreze aparențele de principialitate și n-a mai candidat. A ajuns ”òut”. Iată, filmarea cu încetinitorul la emisiunea lui Turcescu, când s-a referit la acel moment din 2009, chipurile, momentul sacrificiului personal pe altarul principiilor morale.

AMP: ”Am jucat atunci toată SCENETA, pentru că am crezut…” Zice că a jucat o scenetă, deci, a fost teatru, butaforie, n-a fost adevărat.

Și era atât de supărată în ”scenetă” că Băsescu n-a ținut cont de ”prințipurile” ei și nici n-a prins Parlamentul European, încât a sărit și la gâtul lui Udrea.

AMP (”Academia Cațavencu”): ”Dna Udrea e, ca toate fetele astea, o creatură care nu gândeşte decât în termeni de interes personal… Boc restructurează demnitarii, dând afară nişte şoferi. Totul ca să salvăm miniştri de nivel DAMĂ DE COMPANIE… Când dna. Udrea a demisionat (de la Cotroceni – n.r.), nu a fost de bunăvoie. Eu i-am spus preşedintelui că ea nu are ce căuta în viaţa politică – trebuie să avem separări clare între public şi privat…”. În DEX, ”damă de companie” înseamnă : ”persoană angajată să îngrijească de o persoană bătrână sau bolnavă sau ca să-i țină de urât”, definiție care nu se potrivește deloc cu ce face dna. Udrea. Auzi, tu ! DAMĂ ! Sună cam peiorativ, cam de Gara de Nord. Și mai vrei să spui, stimată AMP, că matale ai forțat-o să demisioneze, iar Udrea e ministru datorită unei relații private ? Asta, după ce ai făcut-o ”damă de companie” ? E pur atac la persoană și nu mă așteptam ca un intelectual de talia dvs., XXXL (fig.), să coboare atât de jos.

Alt stop-cadru din emisiune, alte scamatorii tip ”alba-neagra”.

AMP s-a prezentat ca o persoană echidistantă politic, dezinteresată, care vrea doar binele comunității și dă lecții anticorupție întregii Europe, iar rezultatele muncii ei sunt la superlativ: ”Am făcut schema în 2004 pentru ”Coaliția pentru un Parlament Curat”, care a fost eficientă și a funcționat”. Bravo, AMP ! Ai reușit, e curat ! Numai băieți gigea în Parlament, unul și unul. De fapt, ea are dreptate. Schema a funcționat, dar nu pentru comunitate, nu pentru Parlament, ci pentru interesul personal al numitei, așa cum se vede mai jos.

Ca orice mincinos care se respectă, AMP uită propriile minciuni pe care, culmea, le neagă în aceeași emisiune.

AMP: ” În 2004, eu nu aveam nicio înțelegere cu Opoziția ( de atunci – n.r.) ... A fost o chestie conjuncturală că am fost alături de Opoziție ...”, după care se contrazice: ”Îmi cer scuze de la anumiți oameni, că LE-AM CERUT SĂ-L VOTEZE PE BĂSESCU.”

Fac o paranteză.

Mult stimată și iubită de unii doamnă AMP,

De ani de zile, știe toată lumea de înregimentarea dvs. politică, care v-a exclus automat din societatea civilă. Aveți toată libertatea să vă exprimați deschis simpatiile. Pentru ce vă ascundeți ? Vă este jenă să fiți în continuare alături de cei pentru care ați militat atâta timp ? Cam asta reiese din afirmația dvs.: ”Îmi CER SCUZE de la anumiți oameni, că le-am cerut să-l voteze pe Băsescu.” Dacă erați europarlamentar, oare v-ați mai fi scuzat ?

Altfel, e de-a dreptul caraghios să mai pretindeți echidistanță politică, un ingredient necesar apartenenței la societatea civilă, după ce ați mai spus: ”Am fost un constant critic, în toți acești 20 de ani, a tot ce a rezultat din dl. Iliescu” sau ”Am luptat cu Iliescu toată viața”. Societatea civilă se bate pentru principii, nu atacă persoane. Spuneți că luptați împotriva corupției, dar ceea ce faceți este mai rău decât corupția. Încercați să corupeți prin intoxicare voința unor oameni mai puțin școliți sau naivi. Doar din neatenție sau grabă, adică involuntar, mai recunoașteți câteodată că faceți parte dintr-un aparat de propagandă impropriu societății civile. Destulă lume își aduce aminte cu neplăcere de prestația dvs. pe post de manager la Direcția Informații a TVR, unde, împreună cu Anca Toader, ați comis o serie de abuzuri incalificabile, pentru care ați fost concediate, în ciuda apartenenței politice ”de facto”. Nici măcar colegii din aparatul de propagandă al dreptei nu v-au mai suportat.

În ultimul timp, alături de alți colaboratori ai ”României libere”, ați lansat o adevărată campanie de presă împotriva celor pe care i-ați susținut cu toții propagandistic. Spuneți că nu vă plac traseiștii, că n-au ce căuta într-un Parlament curat. Dar cei care scuipă unde au pupat, vă plac ? Întreb retoric, fiindcă ambele sortimente de fripturiști-mercenari au aceeași grupă sanguină, a trădătorilor.

Am încheiat paranteza și revin la stop-cadrele relevante din emisiune.

După ce l-a făcut ”scuipat” pe unde a putut, AMP îl pupă din nou: ”Băsescu a făcut mai mult bine decât rău...”. Păi, dacă a făcut atâta bine, de ce v-ați mai scuzat că le-ați cerut unora să-l voteze ? Sau aveți o părere și nu sunteți de acord cu ea ? De fapt, lingușeala asta miroase a cârlig pentru viitoarele liste ale PDL. În fond, nu strică la CV-ul omului un mandat de parlamentar, ca să nu vorbim de beneficiile materiale.

AMP: ”De când mă ocup de anticorupție, din 2004, eu n-am luat niciodată un ban și mi-a luat foarte mult timp…Eu n-am avut nimic de câștigat cu ”Coaliția pentru un Parlament Curat”. Am pierdut timp.” Întreb și eu, nu dau cu parul: din ce a trăit și cine sunt adevărații sponsori, după 2004, ai SAR-ului dnei. AMP, că tot vrea domnia sa transparență ? Nu cumva sunt bani publici la mijloc veniți prin intermediari ? Pentru care merite și servicii aduse partidului or fi propus-o cei de la PDL candidat pentru PE în 2009 pe dezinteresata doamnă, ”civilă” altfel ?

Destui organizatori de ”alba-neagra” s-au chivernisit la Berlin pe seama naivității unor trecători. Cu timpul, oamenii s-au deșteptat sau poliția i-a condus la răcoare pe scamatori. Asta nu se potrivește cu activitatea dnei. Pippidi care n-are nimic de-a face cu Codul Penal, ci doar cu un cod moral la care ține declarativ și care e valabil pentru alții, dar mai puțin spre deloc când sunt în joc interesele domniei sale.

N-aș vrea să se creadă că am devenit brusc avocatul unuia împotriva altuia. Intenția mea a fost să dezvălui caracterul duplicitar al unui personaj care se vrea profesor, model de etică și formator de opinie, când în realitate nu e nici una nici alta, ci un fripturist ca orișicare altul, dar cu pretenții academice pentru derutarea naivilor.”

Andrei Alexandru

Citește și:

Alina Mungiu Pippidi, “cenzor şef” la Evenimentul Zilei

Dinescu către Pora: “Eşti o nesimţită. Du-te la Băsescu. Pupă-l în cur!” – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel