Andrei Baciu, funcţie nouă. Va fi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Sursă foto: Facebook Andrei Baciu
Sursă foto: Facebook Andrei Baciu

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe Andrei Baciu preşedintele CNAS. 

Romică-Andrei Baciu a fost numit în funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Baciu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. 

Andrei Baciu este preşedintele PNL Sector 3. Mircea Fechet, ministrul Mediului, îl susţine pentru recuperarea terenului retrocedat din IOR 

În cadrul unei discuţii purtate miercuri, 19 iulie, cu preşedintele PNL Sector 3, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, şi-a arătat susţinerea pentru demersul filialei în vederea recuperării celor 11 hectare retocedate din Parcul IOR.

"În condiţiile în care suprafaţa medie de spaţiu verde pe cap de locuitor din Bucureşti este sub recomandarea Uniunii Europene, de 26 de metri pătraţi pentru fiecare cetăţean, şi mult mai mică decât recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de 50 de metri pătraţi, este clar că soluţia este crearea sau măcar conservarea spaţiilor verzi, nicidecum eliminarea lor. Ca ministru al Mediului, susţin protejarea spaţiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraş şi aşa sufocat de trafic şi poluare", a explicat Mircea Fechet.

Discuţia a avut loc în contextul în care PNL Sector 3 desfăşoară o campanie pentru recuperarea celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR.

"Ca medic, ştiu că poluarea înseamnă că avem un risc foarte mare de a dezvolta multiple patologii pulmonare. Şi există deja date ştiinţifice oficiale care spun că, în Bucureşti, poluarea provoacă decese premature. Incendiul produs recent în IOR, culmea, fix pe cele 11 hectare despre care vorbim, ar trebui să fie semnalul pentru cei care până acum au ales să ignore problema. Noi ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spaţiu verde", atrage atenţia preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel