Andrei Caramitru, radiografia politicii româneşti: Marile statui de sticlă

Andrei Caramitru
Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, fostul consilier al preşedintelui USR Dan Barna, a făcut, pe pagina sa de Facebook, o radiografie a situaţiei politice din România, comparând partidele cu statui de sticlă. 

"MARILE STATUI DE STICLĂ

Nicholas Taleb (probabil cel mai mare expert despre risc) ne învață ceva simplu. Organizațiile dictatoriale și ierarhice sunt cele mai “fragile”. Par puternice, ne neclintit, însă nu se pot adapta la schimbările societatii. Si când cad - se spulberă. Ca o statuie mare de sticlă. De asta vedem dictaturile câzand brutal și peste noapte. De asta vedem degringolada partidelor tradiționale din țările democratice.

Așa este acum și România. Cu PSD, BOR, structurile statului, partidele de “lider”. Structuri ierarhice osificate. Care nu se pot schimba. Le este imposibil. Societatea in jurul lor însă s-a schimbat atât de mult încât se vor spulbera in mii de bucățele.

USR este puternic și va creste in următorii ani tocmai pentru că este profund anti-ierarhic, organizat de jos in sus, se adaptează rapid și nu poate rămâne închistat.

PNL este undeva între. Pe de o parte are oameni buni și este mai descentralizat decât PSD, pe de alta parte are și multi oameni și structuri total osificate (și ultra-conservatoare). O sa vedem care aripa va câștiga și dacă se poate reinventa constant ca să supraviețuiască pe termen mediu", a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook. 

Andrei Caramitru este cunoscut pentru opiniile sale, pe alocuri extreme, exprimate pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel