Andrei Marga: Adevărul în cazul Schengen e altul! Vezi care

Profesorul Andrei Marga, fost ministru de Externe , a acordat DeCe News o declarație care ar putea răsturna perspectiva, în disputa privind spațiul Schengen. Directorul ICR a discutat în august 2012 cu ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, inclusiv despre dosarul Schengen.

”Partea germană ne-a transmis, atunci, să fim liniștiți în ceea ce privește admiterea în Schengen, a spus Andrei Marga. Problemele care mai trebuiau rezolvate erau strict tehnice și priveau penetrabilitatea frontierei bulgare. Asta a fost discuția. După modesta mea părere, nu joacă un rol prea mare alegerile din Germania. România este deja în UE, nemții știu că există dreptul la liberă circulație, deci amânarea intrării în Schengen nu ar limita în niciun fel migrația românilor spre Berlin. Nu pe România sunt reflectoarele. Occidentalii se tem că ar putea penetra frontiera comună, prin Grecia sau Bulgaria, teroriști sau imigranți din Orient. Acesta este adevăratul lor motiv de îngrijorare. Am văzut și eu opiniile că ponderea politică a discuțiilor este importantă. E posibil, dar nu la fel de importantă ca aspectele ce țin de securitatea flancului sudic. Chiar și atentatul de anul trecut, de la Burgas, a avut un rol, accentuînd temerile în acest sens”.

Profesorul Andrei Marga spune că Germania mai ridică o problemă în cazul intrării României în Schengen: salariile mici ale vameșilor români îi fac pe aceștia coruptibili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel