Andrei Suhovetski, general rus, ucis de forțele ucrainene. Factor ”demotivator major” pentru ruși

Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels

Forțele ucrainene au eliminat un general rus. 

O personalitate militară rusă de top a fost ucisă în războiul din Ucraina, potrivit unor instituții de știri locale, care citează o postare de pe rețelele de socializare, scrie Newsweek. Posturile de știri ucrainene au raportat că Andrei Suhovetski, comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central, a fost ucis miercuri.

Presa au citat o postare pe VKontakte care anunță moartea generalului, scrisă de Serghei Chipilev, deputat al grupului de veterani ruși, Combat Brotherhood. 

„Cu mare tristețe am aflat de vestea tragică a morții prietenului nostru, generalul-maior Andrei Aleksandrovici Suhovetski, pe teritoriul Ucrainei în timpul unei operațiuni speciale”, scrie postarea sa, fără a preciza circumstanțele.

Christo Grozev, directorul executiv al site-ului Bellingcat, a postat pe Twitter vestea morții, adăugând că, dacă va fi confirmată, aceasta ar fi un „demotivator major” pentru forțele ruse.

Presa rusă a raportat, la rândul ei, vestea

Vestea morții a fost raportată și de instituțiile de presă ruse. Lenta.ru a transmis povestea, în timp ce Alexander Kots, corespondent al tabloidului Komsomolskaya Pravda, a descris moartea într-o postare pe rețeaua de socializare Telegram.Radio Liberty a raportat decesul și a spus că Suhovetski a comandat anterior Divizia a 7-a de asalt aerian din Novorossiysk timp de trei ani.

Serviciul în limbă ucraineană a revistei a transmis că generalul a participat de două ori la Parada Victoriei din Piața Roșie și că i s-au acordat două Ordine de curaj. De asemenea, a luat parte la campaniile rusești în Caucazul de Nord, Abhazia și Siria și a fost decorat pentru rolul său în anexarea Crimeei.

Newsweek a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii, care miercuri a publicat primul număr de victime ale Rusiei.

Moscova a spus că 498 de soldați ruși au murit și alți 1.597 au fost răniți de la începutul războiului, potrivit RIA Novosti, administrată de stat. Kievul a susținut că numărul morților din Rusia este de cel puțin zece ori mai mare. Moscova a mai spus că peste 2.870 de soldați ucraineni și „naționaliști” au fost uciși și există aproximativ 3.700 de răniți, deși cifrele nu au fost verificate independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel