Andrew Tate, interviu tensionat la BBC. Antrenorul de „masculinitate”, cercetat pentru proxenetism, neagă că ar fi alimentat o cultură a misoginiei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Andrew Tate a negat că a alimentat o cultură a misoginiei, într-un interviu tensionat la BBC.

 

Când BBC i-a prezentat o serie de acuzații - printre care acuzații specifice de viol, trafic de persoane și exploatare de femei, pentru care este anchetat de procurorii români - fostul luptător britanic le-a respins.

Când a fost întrebat dacă opiniile sale controversate despre femei au dăunat tinerilor, influencerul a susținut că se consideră o „forță a binelui” și că „acționează, sub îndrumarea lui Dumnezeu, să facă lucruri bune”.

Acesta a fost primul interviu de televiziune al lui Tate cu un radiodifuzor important de când a fost eliberat în arest la domiciliu din custodia Poliției Române, în aprilie.

Tate, care și-a exprimat în mod repetat neîncrederea față de media tradițională, are o mulțime de urmăritori online, dar opiniile sale au rămas până acum necontestate într-un interviu direct ca acesta.

A fost de acord cu interviul fără condiții stabilite. El a respins mărturiile unor femei implicate în investigația curentă, care l-au acuzat de viol și exploatare.

Și a descris o altă femeie, intervievată anonim de BBC la începutul acestui an, drept „imaginară”, spunând că a fost inventată de postul public britanic de televiziune.

Femeia în cauză, căruia i s-a acordat pseudonimul Sophie pentru a-și proteja identitatea, a declarat pentru BBC Radio 4 că a avut o relație cu Tate, în România, crezând că acesta este îndrăgostit de ea. Cu toate acestea, a fost presată să lucreze pe site-uri de videochat și să-i fie tatuat numele lui Tate pe corp, a spus ea.

Când a fost întrebat ce opinie are despre mărturia lui „Sophie”, Tate a spus pentru BBC: „Vă fac o favoare, ca instituție media prestigioasă, oferindu-vă relevanță, vorbind cu voi. Și vă spun acum, această Sophie, pe care a inventat-o BBC, care nu are chip. Nimeni nu ştie cine este. Eu ştiu."

Sophie îi ajută acum pe procurorii români cu ancheta.

De asemenea, i-au fost expuse preocupările profesorilor, personalităților de rang înalt din poliție și militanților pentru drepturile omului, cu privire la influența toxică a opiniilor sale.

Aceste preocupări includ comentariile directoarei executive a Rape Crisis in England and Wales, care a spus că este „profund îngrijorată de ideologia periculoasă a culturii violului și misoginiei, pe care o răspândește domnul Tate”.

Tate susține că acele acuzații sunt „un gunoi absolut”.

Mai târziu, în interviu, el a spus că a fost „complet necinstit” din partea oamenilor să „pretindă” că el aduce daune tinerilor.

Când a fost întrebat despre organizațiile care l-au acuzat pentru creșterea numărului de profesoare atacate și hărțuite, el a spus: „Nu am încurajat niciodată, niciodată, un elev să atace o profesoară, niciodată.

Predic despre importanța muncii, disciplinei. Sunt un atlet, predic împotriva drogurilor, predic religie, nu predic alcool, nu predic crime. Sunt împotriva fiecărei probleme cu societatea modernă."

Domnul Tate a sugerat că unele dintre comentariile sale au fost scoase din context sau au fost intenționate ca „glume” – inclusiv o discuție video în care a spus că părțile intime ale unei femei aparțin partenerului ei de sex masculin.

De asemenea, el a negat că ar fi predat „cursuri” de manipulare emoțională a femeilor, în ciuda comentariilor făcute cu privire la o versiune anterioară a materialelor sale de coaching online, din cadrul unei pretinse „școli de masculinitate” - Universitatea Hustlers.

O introducere pe acel site transmitea: „Numele meu este Andrew Tate... și sunt cea mai competentă persoană de pe întreaga planetă să te învăț despre interacțiunile bărbat-femeie”.

În continuare, scria că slujba lui Tate era să „întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea, să o fac să se îndrăgostească de mine, până în punctul în care va face orice îi spun eu și apoi să o trimit la videochat, ca să putem deveni bogați împreună”.

Pagina a fost dată jos, în urma procesului din România.

Întrebat de BBC de ce le transmite astfel de informații tinerilor, Tate a negat complet că pe site a fost afișat acest mesaj - „Nu am spus niciodată așa ceva”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel