Jurnalistul Octavian Andronic a vorbit la DC News despre cea mai grea perioadă a presei din punct de vedere al cenzurii.
Octavian Andronic, fondatorul ziarului "Libertatea", a dezvăluit, într-un interviu acordat DC News, că cea mai grea perioadă pentru presă, în privința cenzurii, a fost după 1985, când au fost retrase din redacții persoanele care citeau ziarul cot la cot cu redactorul și care decideau ce se taie și ce se publică. Jurnalistul susține că odată cu dispariția lor, situația s-a înrăutățit pentru că răspunderea pentru ce se publica era doar a redactorului.
Renunțai la orice chestiune care putea fi și interesantă
"Era groaznic. Cenzură mai mare decât asta nu se putea imagina. Ca să nu ai probleme renunțai la orice chestiune care putea fi și interesantă. Ceaușescu voia să ia Premiul Nobel pentru pace și atunci desființa ultima chestiune care îngrădea drepturile omului. Se publica o broșură în care erau enumerate toate lucrurile despre care nu aveai voie să scrii. Și dacă stăteai să te gândești bine, puteai face o broșură mult mai mică cu ce aveai voie să scrii", a declarat Andronic.
Iată răspunsul complet:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News