Angajat al unui minister francez, omorât de un bombardament israelian: Să batem cu pumnul în masă în faţa lui Netanyahu. De ce va fi nevoie ca lumea să nu mai susţină Israelul? 

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Franța condamnă un bombardament al Israelului în Fâşia Gaza care a provocat moartea unui angajat al Ministerului francez al Afacerilor Externe, cerând explicații cât mai repede posibil pentru această tragedie.

 

"Cu mare emoţie, Ministerul pentru Europa şi Afaceri Externe a aflat despre decesul unuia din angajaţii săi, care a murit în urma rănilor în timpul unui bombardament israelian în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza", a indicat un comunicat al Quai d'Orsay.

"Cerem ca autorităţile israeliene să facă toată lumina asupra circumstanţelor acestui bombardament, cât mai repede posibil", se solicită în comunicatul de presă al ministerului francez.

Persoana ucisă, care lucra pentru Franţa din 2022, îşi găsise refugiu în casa unuia dintre colegii săi de la consulatul general al Franţei, alături de alţi doi colegi şi membri ai familiilor acestora.

Persoana ucisă, care lucra pentru Franţa din 2022 şi a cărei identitate şi naţionalitate nu au fost precizate, îşi găsise refugiu în casa unuia dintre colegii săi de la consulatul general al Franţei, alături de alţi doi colegi şi membri ai familiilor acestora.

"Solidaritate totală cu angajaţii agenţii îndoliaţi ai Quai d'Orsay. Este mai mult decât timpul să batem cu pumnul în masă în faţa lui Netanyahu, a reacţionat pe X deputatul LFI Antoine Leaument.

"De ce va fi nevoie ca lumea să nu mai susţină Israelul în nebunia sa ucigaşă? Dreptul de a răspunde Hamasului, da! Dar asta, nu!", a comentat pe aceeaşi reţea de socializare deputata şi vicepreşedinta comisiei pentru afaceri externe Mireille Clapot.

Locuinţa în care se refugiase angajatul ministerului francez a fost lovită miercuri seară de un bombardament israelian care a provocat în jur de zece victime. O parte din familia acestuia reuşise să părăsească Fâşia Gaza şi să ajungă în Franţa ca parte a sistemului de evacuare pus în aplicare de autorităţile franceze, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel