Angajați ANAF, reținuți pentru luare de mită și trafic de influență

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală și a reținut doi angajați ANAF Ilfov. 

Doi angajați ANAF Ilfov sunt cercetați pentru luare de mită și trafic de influență.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 septembrie 2021, a inculpaţilor:

RFC, la data faptelor inspector principal în cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de:
- luare de mită,
- trafic de influenţă,

și

ZM, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. 

Ce au descoperit anchetatorii



În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

”La data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, inculpatul RFC, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit pentru sine şi pentru colega sa, inculpata ZM, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi inculpaţi pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

În acelaşi context, inculpatul RFC i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai anunțat DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel