Angajații CFR protestează împotriva noii legi a pensiilor. Care este motivul pentru care ies în stradă

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Angajații CFR vor ieși în stradă nemulțumiți de noua lege a pensiilor.

Noua lege a pensiilor, menită să elimine inechitățile sistemului de pensii, îi va scoate pe angajații de la CFR în stradă, pe 16 noiembrie, între orele 10:00-13:00, anunță Club Feroviar, citând un comunicat al Confederației Sindicale Naționale Meridian.

Astfe, potrivit sursei menționate, legea  pensiilor va abroga/elimina două dintre articolele importante din ”Statutul Feroviarului”, care a avut termenele de aplicare prorogate de mai multe ori de-a lungul ultimilor ani.

”Motivele acţiunii de protest sunt: eliminarea din art.168 al proiectului de Lege privind sistemul public de pensii a alineatelor care abrogă prevederi cuprinse în unele statute profesionale, punctele e) şi f), aplicarea O.U.G. nr. 59/2000 – Statutul Personalului Silvic şi a Statutului Personalului Feroviar, Legea nr.195/2020, în forma actuală consolidată, respectarea contractelor colective de muncă şi negocierea acestora, pentru dreptul la condiţii de viată și de muncă decente, pentru dreptul la salarizare și pensionare decente, pentru aplicarea corectă a legislaţiei.

Vă asigurăm că acţiunea se va desfășura în mod paşnic şi civilizat, iar în timpul mitingului o delegație coordonată de organizatori va depune un memoriu la Registratura Guvernului”, se arată în documentul citat.

Noua lege a pensiilor, motiv de nemulțumire în rândul ceferiștilor de ”cursă lungă”

”Protestăm deoarece sunt nemulțumiri masive cu privire la noua lege a pensiilor ce urmează să treacă de Parlamentul României în 20 noiembrie 2023.

Noua Lege a pensiilor abrogă/elimină articolele 34 și 35 din Legea nr 195 /2020 privind Statutul Personalului Feroviar. De asemenea, protestăm și față de modul cum s-a aplicat salarizarea din Legea nr 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar începând de la 1 iulie 2023 la CFR Călători și la CFR Infrastructură.

Și protestăm și față de lipsa BVC-urilor pe 2023 ce nu sunt aprobate prin HG la CFR Călători și la CFR Infrastructură nici până în luna noiembrie 2023”, a declarat Rodrigo Maxim pentru Club Feroviar.

Citește și: Sporurile, luate în considerare la calculul tuturor pensiilor. Vești tari de la șeful Casei de Pensii: Cine primește puncte suplimentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel