Noile norme și condiții ale TikTok relevă clar și transparent faptul că angajații companiei-mamă au acces la datele utilizatorilor din Europa.
TikTok și-a actualizat politicile de confidențialitate pentru utilizatorii europeni, adăugând anexe explicite despre cum datele personale din aplicație pot fi vizualizate de angajații din China. Actualizarea se aliniază cu ceea ce directorii TikTok au afirmat public. Dar adăugarea reflectă controlul intens cu care TikTok s-a confruntat în privința fluxurilor sale internaționale de date.
Anunțul, despre care TikTok a spus că are drept scop să ofere o mai mare transparență, se aplică utilizatorilor din Spațiul Economic European, Marea Britanie și Elveția, dar nu Statelor Unite, deși TikTok a spus că stochează datele utilizatorilor europeni din SUA și Singapore. Pe lângă China, datele TikTok pot fi gestionate de angajați din țări precum Brazilia, Canada, Israel, Japonia, Malaezia, Filipine, Singapore, Coreea de Sud și SUA, a transmis compania. Accesul la datele utilizatorilor europeni, a adăugat TikTok, este permis pentru „anumiți angajați din cadrul grupului nostru corporativ” și se bazează pe nevoile pe care le propun fluxurile interne de muncă. TikTok a mai spus că accesul acelor angajați este guvernat de „controale de securitate robuste” și are loc „prin metode care sunt recunoscute și în conformitate cu GDPR”, legea privind confidențialitatea datelor din Uniunea Europeană.
„Pentru a opera o platformă globală concepută pentru a partaja conținut de divertisment, ne bazăm pe o forță de muncă globală pentru a ne asigura că experiența TikTok a comunității noastre este consecventă, plăcută și sigură”, a scris Elaine Fox, șefa de confidențialitate TikTok în Europa, în anunțul companiei.
Factorii politici din SUA au devenit din ce în ce mai circumspecți cu privire la îngrijorările lor privind guvernul chinez care ar putea face presiuni asupra platformei TikTok sau pe compania mamă, ByteDance, să predea datele personale ale utilizatorilor în conformitate cu legile de securitate națională ale țării, scrie CNN. Pe fondul acestor temeri, TikTok a petrecut luni de zile negociind cu guvernul federal un posibil acord de securitate națională care să-i permită să continue să opereze în Statele Unite. TikTok a migrat, de asemenea, datele utilizatorilor din SUA de la servere proprietare din SUA și Singapore către servere pe cloud găzduite de Oracle.
Dar asta nu a atenuat criticile conform cărora datele utilizatorilor ar putea fi accesate în continuare de persoane din China care fac obiectul legilor de securitate ale acelei țări, o practică pe care TikTok nu s-ar angaja să o oprească.
Pentru a evidenția conținutul video de încredere pe teme legate de sănătate, compania Alphabet, specializată în partajarea de conţinut video online a anunţat joi că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar. Este doar o modalitate prin care se încearcă limitarea dezinformării, transmite vineri Agerpres.
Schimbarea ar trebui să permită utilizatorilor să recunoască imediat videoclipuri de calitate despre probleme de sănătate, a indicat filiala Alphabet (Google). Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News