Angajaţii din poliţie şi penitenciare amână protestele de marţi din faţa sediului PNL

Sursa foto: Facebook Poliția Română
Sursa foto: Facebook Poliția Română

Angajaţii din poliţie şi din penitenciare amână protestele din faţa sediului PNL, anunţate pentru ziua de marţi, potrivit unui comunicat comun al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatului Poliţiştilor - SIDEPOL. 

'Dialogul social deblochează criza dintre PNL şi reprezentanţii angajaţilor din poliţie şi din penitenciare. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal (PNL), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Poliţiştilor - SIDEPOL au decis să amâne organizarea protestului anunţat pentru data de 19.04.2022, în faţa sediului central al partidului', se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, marţi, în cadrul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor se dezbat amendamentele la proiectul legislativ privind adoptarea OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ordonanţă care a îngheţat salariile şi pensiile românilor în plină criză a scumpirilor şi a creşterii facturilor la energie electrică şi la gaze naturale.

Acuze de discriminări salariale

'Votarea amendamentelor ar reduce discriminările salariale la care sunt supuşi poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare faţă de ceilalţi angajaţi din sectorul public. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Poliţiştilor - SIDEPOL consideră că aprobarea OUG nr. 130/2021 în forma sa iniţială, adoptată de Senat, reprezintă o subminare a forţelor de ordine din România.

Prin măsura luată, Senatul a făcut sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională neatractiv din punct de vedere salarial pentru cetăţeni. Practic, dacă proiectul de lege ar trece de Camera Deputaţilor (for decizional) în forma adoptată de Senat, ar conduce la deprofesionalizarea poliţiei, armatei şi penitenciarelor, întrucât ar elimina concurenţa la angajarea în sistem', afirmă sindicaliştii.

Ei susţin că lipsa de investiţii în calitatea umană şi în calitatea serviciilor oferite de poliţie, armată şi penitenciare se va răsfrânge în mod cert asupra cetăţeanului român, care, pe termen mediu şi lung, va deconta măsurile luate de clasa politică.

'Un poliţist, un militar sau un poliţist de penitenciare mediocru nu poate garanta românilor siguranţă şi încredere'

'Un poliţist, un militar sau un poliţist de penitenciare mediocru nu poate garanta românilor siguranţă şi încredere. Prin urmare, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Poliţiştilor - SIDEPOL atrag atenţia deputaţilor că eventualele decizii înţelepte ale acestora în legătură cu proiectul legislativ Pl-x nr. 52/2022, luate în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, vor conduce la creşterea siguranţei cetăţenilor şi vor contribui la zădărnicirea infracţionalităţii în România', se mai arată în document. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel