Angajații din spitale, obligați să se vaccineze anti-Covid. Instanța, hotărâre fără precedent

Angajații din spitale, obligați să se vaccineze anti-Covid / Foto: Pixabay
Angajații din spitale, obligați să se vaccineze anti-Covid / Foto: Pixabay

Mai mulți angajați din spitale ar fi fost obligați să se vaccineze și au dat în judecată unitatea medicală.

Alegeri prezidentiale 2024

Peste 100 de angajați ai Spitalului Methodist din Houston au pierdut în instanță procesul împotriva conducerii unității medicale care a decis că toți salariații sunt obligați să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Judecătorul a decis că măsura este necesară pentru a salva vieți și le-a transmis angajaților nemulțumiți să își găsească de muncă în altă parte dacă nu sunt de acord cu ea, scrie  The Washington Post.

Cei 117 de angajați au dat în judecată unitatea medicală în care activau după ce conducerea spitalului a anunțat că vor fi primiți în continuare la muncă doar cei care au făcut vaccinul anti-COVID. Spitalul Methodist din Houston a fost printre primele spitale din țară care a cerut imunizarea angajaților, pentru a-i proteja pe pacienți. împotriva virusului care a ucis aproximativ 600.000 de oameni în Statele Unite. Peste 99% din cei 26.000 de angajați s-au conformat, dar o mică fracțiune a refuzat, iar directorul executiv Marc Boom a declarat că peste 170 de angajați au fost suspendați ca urmare. Printre aceștia s-a numărat și Jennifer Bridges, o asistentă care a devenit reclamanta principală în procesul intentat împotriva unității medicale. Plângerea, depusă luna trecută, a susținut că solicitarea este ilegală și obligă „angajații să fie„ cobai ”umani ca și condiție pentru continuarea angajării”.

Motivarea judecătorului

Totuși, judecătorul districtual al SUA, Lynn N. Hughes, a respins acest argument. În hotărârea sa, el a declarat că afirmația potrivit căreia vaccinurile sunt experimentale și periculoase „este falsă și este, de asemenea, irelevantă”. El a scris că cerința conducerii spitalului nu încalcă legea statului sau pe cea federală, sau politica publică.

„Methodist încearcă să își facă treaba de a salva vieți fără a le da virusul Covid-19”, a notat Hughes în motivarea deciziei.

„Este o decizie luată pentru a-i ține pe angajați, pacienți și familiile lor în siguranță. Bridges poate alege liber dacă acceptă sau refuză un vaccin Covid-19; însă dacă refuză ea va trebui pur și simplu să își găsească de lucru în altă parte”.

Experții în drept se așteaptă la mai multe procese de acest fel după ce unele companii, spitale și universități vor impune vaccinarea anti-Covid obligatorie. Aceasta este una dintre primele hotărâri judecătorești luate într-un asemenea caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel