Angajaţii Institutului ORL din Bucureşti protestează faţă de reorganizarea instituţiei

Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. „Prof. Dr. Dorin Hociotă“ au întrerupt, luni, activitatea, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza institutul şi de a-l transforma în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.

Dr. Elena Cristescu a declarat că au luat această decizie întrucât reprezentanţii MS nu doresc până în acest moment să discute cu angajaţii şi să le explice care sunt argumentele pentru această reorganizare. Aceasta a menţionat că protestul va dura până când ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, va accepta o discuţie cu reprezentanţii institutului, informează Agerpres.

Dr. Elena Cristescu a mai precizat că pe timpul protestului se asigură urgenţele şi consultaţiile pe secţii, dar nu se internează şi nu se operează.

Angajaţii Institutului Naţional de Fono-Audiologie „Dorin Hociotă“ sunt nemulţumiţi de proiectul de hotărâre de guvern care prevede reorganizarea instituţiei şi transformarea sa în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar.

Dr. Andreea Marinescu, managerul institutului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că institutul este unic în ţară, funcţionează de 37 de ani şi este de interes naţional.

Instituţia are toate subspecialităţile ORL şi este singura din ţară de acest fel.

Citeşte şi:Culise: Ministrul Sănătăţii dă Institutul ORL cadou finului lui Băsescu. Miza: imobiliarele şi fondurile europeneMarea comasare continuă: Managerii de spitale cad pe capete. Spitalul ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă” devine centru de ORL al Spitalului Universitar București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel