Angajatorii se plâng de candidații din Generația Z: Au pretenţii salariale exagerate și sunt nestatornici

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Tinerii din ziua de azi vor salarii mari, program scurt, mai multe zile de concediu şi, dacă se poate, ceva diversitate în fiecare săptămână, ca să nu se plictisească şi să plece. Mai în glumă, mai în serios, asta reiese din ultimele statistici.

Aproape o treime dintre recrutori au declarat că sunt stresaţi din cauza jobului, potrivit unui sondaj prezentat de Bloomberg. Cercetarea a constatat că 77% dintre recrutori sunt deschiși să își schimbe locul de muncă, la fel ca 65% dintre profesioniștii din domeniul resurselor umane. Vârsta a fost mult timp un factor determinant principal în ceea ce privește menținerea locului de muncă, potrivit datelor de la Biroul de Statistică a Muncii. „Munca noastră nu a fost niciodată mai dificilă”, spune Angie Bergner, vicepreședinte la Veris. „Vedem atât de multă fluctuație în recrutare și recrutori care părăsesc industria. Eu am îmbătrânit cu 10 ani în ultimii trei ani.”

Cerințe îndrăznețe

Angajații din mai toate industriile descriu un scenariu recurent. Un candidat tânăr, până în 30 de ani, aplică pentru un post și solicită beneficii nepotrivite cu experiența pe care o are sau, după caz, nu o are. ”Este vorba despre un proaspăt absolvent de facultate care cere pentru început un salariu mare, care nu vrea să meargă într-un birou și care solicită timp liber plătit nelimitat”, spune un angajator pentru Aleph News. Nu este vorba doar de faptul că cerințele lor sunt îndrăznețe. Recrutorii constată că tinerii mileniali și candidații din Generația Z sunt predispuși să dea înapoi şi să abandoneze contractul, uneori fără avertisment, atunci când dau de greu sau simt că... vor altceva.

Program flexibil şi variat

"Nu mi-am dat seama cât de mult stres ar putea aduce acest loc de muncă, așa că, de fapt, am nevoie de mai multe zile libere sau de o sumă suplimentară de bani", spune Ariel Schur, director executiv al unei companii, pentru aceeaşi sursă. Nehotărârea tinerilor se poate transforma în... demisii pe nepusă masă. Candidații acceptă o ofertă pentru o zi sau o săptămână și apoi își anunţă plecarea. Astfel de mișcări au consecințe pentru recrutori, care, de obicei, nu sunt plătiți dacă o persoană pe care au "angajat-o" nu începe munca. Vârsta a fost mult timp un factor determinant principal în ceea ce privește menținerea locului de muncă, potrivit datelor de la Biroul de Statistică a Muncii, ceea ce înseamnă că recrutorii tind să aibă mai multe interacțiuni cu candidații tineri. Recrutorii spun că, în ultima vreme, au surprins tineri candidați care au fost neserioși. Chiar și atunci când o a doua ofertă este legitimă. Această exasperare față de candidații mai tineri poate fi o binefacere pentru omologii lor mai experimentați. Anterior, angajatorii se temeau că lucrătorii mai în vârstă vor costa mai mult și nu vor fi sincronizați cu cele mai recente tehnologii.

Legea federală interzice discriminarea la angajare pe bază de vârstă a persoanelor de peste 40 de ani, deși unele legi locale și de stat îi protejează pe cei mai tineri. Angajarea pe baza experienței este atât legală, cât și obișnuită. Nu toată lumea este de acord că problema este generațională. "Candidații tineri au o reputație proastă", spune Laurie Chamberlin, șef al soluțiilor de recrutare pentru America de Nord. Mai degrabă, ea vede o neconcordanță între ofertele angajatorilor și ceea ce își doresc tinerii candidați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel