Angajatorii și sindicatele germane se unesc pentru a se opune boicotului gazelor rusești din UE

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Sindicatele din Germania și-au unit forțele pentru a se opune unei posibile interdicții UE asupra gazului rusesc, spunând că aceasta ar opri industria.

Publicitate

Angajatorii și sindicatele din Germania au anunțat luni că se opun interdicției UE asupra gazului rusesc, spunând că acest lucru ar duce la pierderi de locuri de muncă și la închiderea fabricilor în cea mai mare economie a UE.

”Un embargo rapid pe gaz ar duce la pierderea producției, opriri, o nouă dezindustrializare și pierderea pe termen lung a posturilor de muncă în Germania”, au declarat Rainer Dulger, președintele grupului patronal BDA, și Reiner Hoffmann, președintele BDA, potrivit Euronews.

Ei au adăugat că, deși sunt necesare sancțiuni ale UE pentru a pune presiune asupra Rusiei, acestea trebuie să minimizeze impactul asupra celor care le impun.

”În discuția actuală, noi nu vedem asta”, au spus ei

Miniștrii UE dezbat în prezent un potențial embargo asupra petrolului rusesc, deoarece liderii Ucrainei spun că veniturile din vânzările de energie finanțează efortul de război al Rusiei în Ucraina.

Aceasta urmează unei decizii a UE din aprilie de a interzice importurile de cărbune din Rusia.

Germania, alături de Italia, Ungaria și Austria, este foarte dependentă de energia rusă și a fost unul dintre cele mai reticente state membre ale UE la sancționarea importurilor de gaze și petrol din țară.

Germania intenționează să elimine treptat petrolul rusesc

Fiind un important centru de producție, până acum a rezistat solicitărilor de oprire imediată și a spus că intenționează să elimine treptat petrolul rusesc până la sfârșitul anului și majoritatea importurilor de gaze rusești până la jumătatea anului 2024.

Cancelarul Olaf Scholz a avertizat că o întrerupere bruscă a gazului rusesc ar arunca ”toată Europa într-o recesiune”.

Analiştii spun că un boicot de UE asupra energiei ruse ar duce la preţuri mai mari ale energiei, dăunând consumatorilor care se confruntă deja cu o inflaţie record în UE de 7,5%.

Cu toate acestea, ministrul german al economiei, Robert Habeck, spune că țara și-a redus deja dependența de energia rusă de la invazia Ucrainei.

Importurile de petrol din Rusia au scăzut de la 35% la 25%, iar importurile de gaze de la 55% la 40%, a spus el.

UE plătește Rusiei aproximativ 8500 de milioane de dolari pe zi

În ciuda sancțiunilor economice pe scară largă împotriva băncilor și persoanelor fizice rusești, UE continuă să trimită în Rusia aproximativ 850 de milioane de dolari pe zi pentru petrol și gaze, chiar dacă guvernele UE condamnă războiul din Ucraina.

Cele 27 de națiuni ale UE primesc aproximativ 40% din gazele lor naturale din Rusia și aproximativ 25% din petrolul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel