Angel Tîlvăr la inaugurarea  Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu ,,Sfântul Iosif cel Nou” al MApN din Arad

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a inaugurat, la Arad, luni, 23 octombrie, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu (CMDTA) ,,Sfântul Iosif cel Nou”.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ciprian Marin, șeful Direcției Medicale a MApN, general-maior medic conf. univ. dr. Dragoș Popescu și șefi ai unor structuri centrale ale MApN.

Clădirea Centrului Medical, în care a funcționat anterior Ambulatoriul de specialitate CF Arad, a fost preluată, în anul 2018 de Ministerul Apărării Naționale de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. A urmat un amplu proces de reabilitare, lucrări complexe de reparații capitale, amenajare și dotare, conform standardelor necesare acreditării și funcționării ca facilitate medicală de diagnostic și tratament ambulatoriu. Valoarea totală a investiției se ridică la 10,7 milioane lei, fonduri care provin exclusiv din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

CMDTA Arad, care va funcționa în subordinea Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, este destinat acordării asistenței medicale în regimul ambulatoriu pentru personal activ, în rezervă și în retragere din cadrul structurilor sistemului național de apărare, veterani de război și din teatrele de operații și membrii familiilor acestora, precum și celorlalți asigurați din sistemul. OPSNAJ, dar și persoane din afara acestor structuri, cetățeni ai municipiului Arad și nu numai. 

Comandantul Spitalului Militar din Timișoara, colonel medic Mihaela Roxana Nicolin a prezentat oaspeților noua structură medicală din subordine, dotată cu aparatura nouă și performantă, care va asigura servicii medicale în specialități: medicină internă, chirurgie generală, urologie, ortopedie-traumatologie, cardiologie, oftalmologie. , ORL, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, dermatovenerologie, stomatologie, obstetrică-ginecologie, pneumologie, asistență medicală primară, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală. 

„Felicit structurale angrenate în gestionarea acestui proiect complex - Direcția Medicală, Direcția Domenii și Infrastructuri și, mai ales, personalul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara. România are nevoie de infrastructură medicală nouă și mă bucur că aici, la Arad, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu un centru de asemenea anvergură a asigurării serviciilor medicale de înaltă calitate pentru personalul militar din județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Bihor, pentru seniorii armatei noastre, pentru personalul din alte instituții din sistemul național de apărare, pentru familiile acestora și pentru toți cetățenii care vor dori să se adreseze unității medicale care deschide porțile astăzi. Așteptările cetățenilor români sunt ca sistemul de sănătate, instituțiile de îngrijire a sănătății și profesioniștii din acest domeniu să treacă la un nivel mai înalt de performanță și să pună în activitățile, în primul rând, nevoile pacienți”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Programul ministrului apărării naționale la Arad a inclus și o întâlnire cu militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. 

Locotenent-colonelul Cristian Țecu, comandantul unității, a prezentat un briefing de informații în legătură cu misiunile, prioritățile și înzestrarea unității militare arădene.

Ministrul Tîlvăr și-a exprimat aprecierea pentru modul în care lupta României și pentru îndeplinește misiunile, atât în ​​plan național, câte în cadru multinațional, prin asigurarea contribuției la Batalionul Mixt Român-Maghiar pentru menținerea păcii, precum și asigurarea serviciilor de sprijin pentru militari. aliați din cadrul Grupului de Luptă NATO care tranzitează România.

Vezi și: Alina Gorghiu, despre cazul lui Mario Iorgulescu: ”Statul român sa mișcat în direcția corectă. A fost emis un nou mandat european de arestare”

https://www.dcnews.ro/alina-gorghiu-despre-cazul-lui-mario-iorgulescu-statul-roman-sa-miscat-in-directia-corecta-a-fost-emis-un-nou-mandat- european-de-arestare_935226.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel