Angel Tîlvăr, la întrevederea cu conducerea industriei de apărare din Turcia

Foto: M.Ap.N.
Foto: M.Ap.N.

În marja vizitei efectuate la Istanbul, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut marți, 22 octombrie, o întrevedere cu Haluk Görgün, președintele Agenției pentru Industria de Apărare din Turcia.

Discuțiile au vizat consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, punând accent pe parteneriatele industriale și pe transferul de tehnologii.

În cadrul întrevederii, ministrul Tîlvăr a evidențiat realizările recente în acest domeniu, inclusiv achiziția sistemelor Bayraktar TB2 și colaborarea cu compania de armament Otokar.

„Apreciem și sprijinim extinderea colaborării tehnologice și industriale între România și Turcia în domeniul apărării. Ne dorim să consolidăm aceste relații prin implementarea unor proiecte care să aducă beneficii ambelor țări”, a declarat Angel Tîlvăr.

Tot în aceeași zi, ministrul apărării naționale a participat la cea de-a patra ediție a SAHA EXPO 2024, un eveniment dedicat promovării echipamentelor militare. Cu peste 1.200 de expozanți și 500 de delegații oficiale și comerciale, expoziția oferă oportunități semnificative de cooperare în domeniile apărării, maritim, aeronautic și spațial.

Din delegația ministrului Tîlvăr au făcut parte ambasadorul României în Republica Turcia, Ștefan Tinca, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Mihai Panait, șeful Direcției Generale pentru Armamente, generalul-locotenent Teodor Incicaș, și locțiitorul șefului Departamentului pentru politica de apărare și planificare, generalul-maior Mihai Iancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel