Angela Carini, bătută de Imane Khelif. Fratele lui Mihai Bendeac intervine: Acceptarea și incluziunea nu înseamnă remodelarea factorilor biologici în probele sportive

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Pugilista italiană Angela Carini a abandonat meciul împotriva lui Imane Khelif, după ce acesta a lovit-o atât de tare încât i-a dat sângele.

La Jocurile Olimpice de la Paris, pugilista italiană Angela Carini a abandonat meciul împotriva lui Imane Khelif. Khelif a lovit-o atât de tare încât aceasta a izbucnit în lacrimi și a exclamat: „Am luptat foarte des în echipa națională. Mă antrenez cu fratele meu. Întotdeauna am luptat împotriva bărbaților, dar am simțit prea multă durere astăzi.“

O părere despre acest caz a avut și Andrei Bendeac, fratele lui Mihai Bendeac, care a profesat ca social media manager la Dinamo București, dar și ca scouter sportiv.

„M-am considerat destul de liberal în gândire de-a lungul vieții și, în general, mereu cred că voi rezona mai mult cu școala asta de gândire decât cu cele mai conservatoare.

Există și excepții. Dacă la capitolul salariilor egale în sport pentru ambele sexe poate exista o discuție, deși acolo intervin mai mulți factori (drepturile de televizare, interesul suporterilor, sponsorii etc etc) care momentan face asta imposibil, când vine vorba de a pune drept adversari un bărbat biologic și o femeie biologică, nu există nicio discuție“, consideră Andrei Bendeac.

CITEȘTE ȘI          -          Răsturnare de situație după victoria chinezului Pan Zhanle: E un trișor! Nu ai cum să-i învingi pe Kyle Chalmers, David Popovici și Jack Alexy cu o lungime de corp

Foto: Agerpres

„Acceptarea și incluziunea nu înseamnă remodelarea factorilor biologici în probele sportive“



„Biologia nu este ceva ce poate fi reformulat după placul nostru. Densitatea oaselor, forța, sistemul muscular, testosteronul/estrogenul, capacitatea explozivă, de creștere a corpurilor diferă enorm între sexe. Inclusiv dacă atletul/atleta ia tratament pentru a-și modifica sexul, avantajul sau dezavantajul rămâne permanent, deși se poate minimiza în timp.

Este crud și umilitor pentru femei, care oricum își câștigă respectul mai greu în sport decât bărbații (cred că Serena Williams zicea că dacă ar juca cu Federer ar distruge-o Roger, sau ceva de genul ăsta), să permiți ca omul care oprește visul unei sportive la Jocurile Olimpice să fie un bărbat biologic, cu testul de gender picat, conform normelor sportului practicat.

Nu mai menționez de cazul înotătorului care și-a schimbat sexul și din locul irelevant în clasament pe care îl avea în cadrul probelor masculine a doborât recorduri la categoria feminină. Sunt multe exemple.

Acceptarea și incluziunea nu înseamnă remodelarea factorilor biologici în probele sportive. În societate, toți suntem egali și avem libertatea de a ne trăi viața așa cum ne simțim fericiți să o facem. În sport, însă, categoriile pe sex nu există degeaba. Ele există pentru că, biologic dovedit, diferențele între sexe sunt prea mari pentru a putea permite competiția mixtă.

Fetele care și-au luat pumni de la Perversu', dacă au semnat contractele și și-au asumat, foarte bine. E pe răspunderea lor și probabil au fost remunerate corespunzător. Însă la o competiție precum Jocurile Olimpice, nu cred că vreo femeie își asumă voit să întâmpine un bărbat în drumul spre o medalie la feminin.

Sper ca publicul, indiferent de opiniile politice sau viziunea despre astfel de subiecte, să poată înțelege cu adevărat că speța nu are nicio legătură cu sfera politică sau acceptarea/incluziunea persoanelor din comunitatea LGBT, ci cu simplul concept de fair-play, de corectitudine și responsabilitate în sport“, conchide Andrei Bendeac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel