Angela Merkel, întâlnire cu Regina Elisabeta, la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a primit-o pe cancelarul german Angela Merkel la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a primit-o vineri pe cancelarul german Angela Merkel într-o audienţă privată la Castelul Windsor, relatează dpa, citează Agerpres.

Purtând o rochie cu flori verzi, suverana de 95 de ani a întâmpinat-o pe Angela Merkel la Castelul Windsor, situat la circa 40 de kilometri de Londra, potrivit imaginilor obţinute de agenţia de ştiri britanică Press Association (PA).

O audienţă personală cu regina a fost o raritate în timpul pandemiei de COVID-19 şi, prin urmare, o mare onoare pentru cancelarul german care îşi încheie mandatul în toamna acestui an. Până acum, regina Elisabeta a participat majoritatea timpului la audienţe virtuale de la Castelul Windsor.

Pentru Angela Merkel, acesta nu este prima vizită pe care o face suveranei britanice: ea a mai fost primită de regină în 2008 şi 2014. Regina Elisabeta a mers în vizită la Berlin anul următor.

Regina Elisabeta a II-a, pusă pe glume la summitul G7, la adresa marilor lideri


Suverana în vârstă de 95 de ani a fost însoţită de ceilalţi cei mai importanţi membri ai familiei regale britanice, fiind prezenţi fiul său şi prinţul moştenitor Charles şi soţia acestuia Camilla, precum şi nepotul reginei, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate.

În momentul în care liderii prezenţi la summit s-au strâns pentru o fotografie de grup, regina a reuşit să-i facă să râdă. 

„Se presupune că trebuie să arăţi ca şi cum te-ai simţi bine?”, a întrebat regina.

„Da, fără îndoială. Chiar ne simţim bine, în ciuda aparenţelor”, a venit replica premierului britanic Boris Johnson.

Moment inedit la summit-ul G7. Regina Elisabeta a insistat să taie un tort cu sabia / VIDEO

Moment inedit la summit-ul G7 din Marea Britanie. Regina a zâmbit și a glumit cu Catherine, ducesa de Cambridge și Camilla, ducesa de Cornwall, în timp ce a schimbat un cuțit cu o sabie, pentru a tăia un tort la masa organizată la eveniment.

Inițial, sabia i s-a părut prea grea și a spus: "Nu cred că va merge..."

"Poate dacă folosiți ambele mâini?", i-a sugerat  ducesa de Cornwall. După ce nu s-a descurcat prea bine cu sabia și a fost ajutată de una dintre ducese, Regina s-a dovedit a fi mai îndemânatică cu un cuțit, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel