Începe Consiliul European de la Bruxelles, acolo unde România este reprezentată de președintele Traian Băsescu. Împărțirea banilor a separat statele Uniunii Europene în două tabere: unele susțin politica de austeritate, altele insistă că vom ieși din criză doar prin investiții masive. Angajații Comisiei Europene au ieșit în stradă pentru a protesta față de tăierile preconizate. Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat că nu se va ajunge la un consens și un nou summit ca fi organizat anul viitor.
Problema bugetului UE a divizat statele membre. Țările mai vechi și mai bogate, cum ar fi Germania, Olanda, Suedia, Austria, Danemarca, vor o reducere a bugetului de 1.033 de miliarde de euro. Aceasta este varianta propusă și de Comisia Europeană.
Cealaltă parte, a țărilor cu politică de coeziune, fomată din 15 țări, printre care și România, Spania, Grecia, vor reducerea decalajului între țările dezvoltate și cele nou venite în UE.
"Europa se află într-o situaţie critică. Trebuie să privim spre Europa cu indulgenţă şi, în acelaşi timp, să recunoaştem că vom putea să rezolvăm toate problemele în câţiva ani", a declarat Angela Merkel.
Summitul a început cu o grevă a angajaților Comisiei Europene. Ei au ieșit în stradă, la Bruxelles, pentru a protesta față de tăierile preconizate în următorii ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News