Anglia îl vrea pe Klopp selecționer. Tehnicianul german nu e impresionat de ofertă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

 Într-o declarație surprinzătoare, tehnicianul german Jurgen Klopp a anunțat că nu intenționează să mai antreneze în viitorul apropiat, după ce a părăsit banca tehnică a lui Liverpool la sfârșitul sezonului 2023-2024. 

Anunțul a fost făcut în cadrul unui discurs susținut la Asociația Germană a Antrenorilor de Fotbal, la Würzburg, informează AFP.

"Începând de astăzi, s-a terminat antrenoratul pentru mine", a spus Klopp în fața colegilor săi antrenori. "Decizia mea nu a fost una luată pe nepregătite, ci una bine gândită", a explicat antrenorul german, în vârstă de 57 de ani. Klopp și-a motivat plecarea printr-o stare de epuizare acumulată după 23 de ani de carieră în antrenorat, în care a condus echipe importante precum Mainz, Borussia Dortmund și Liverpool.

În ciuda deciziei sale de a lua o pauză, Klopp nu exclude posibilitatea de a reveni în fotbal, dar nu în calitate de antrenor. "Sunt prea tânăr ca să-mi petrec timpul doar cu nepoții. Dacă voi mai antrena vreodată? Nu cred, momentan! Să vedem ce va mai fi peste câteva luni. Pentru moment, nu am nimic planificat", a adăugat el.

După despărțirea de Liverpool, s-au vehiculat zvonuri că Klopp ar putea prelua naționala Angliei, în contextul plecării selecționerului Gareth Southgate după înfrângerea Angliei în finala EURO 2024 în fața Spaniei. Klopp a fost unul dintre numele vehiculate pentru acest post, fiind preferat de 40% dintre participanții la un sondaj realizat de The Sun, dublu față de al doilea clasat, Eddie Howe.

Cu toate acestea, Klopp a declarat că nu a primit nicio ofertă concretă pentru a antrena un club sau o echipă națională. "În acest moment, nu există absolut nimic în termeni de oferte de muncă. Niciun club, nicio țară. Se pare că unii oameni nu au auzit această parte. Ar fi cea mai mare pierdere de credibilitate din istoria fotbalului dacă aș accepta acum un job", a spus el în cadrul Congresului Internațional al Antrenorilor.

În ceea ce privește viitorul postului de selecționer al Angliei, fostul antrenor al lui Chelsea, Graham Potter, este considerat favorit, alături de Eddie Howe. Federația Engleză de Fotbal ar prefera să-l aibă pe Pep Guardiola, care mai are un an de contract cu Manchester City. Dacă Guardiola nu va fi disponibil imediat, Lee Carsley, antrenorul echipei de tineret a Angliei, ar putea prelua interimar, similar parcursului urmat de Southgate.

Alte nume vehiculate pentru postul de selecționer includ pe Mauricio Pochettino și pe fostul antrenor al lui Chelsea, Thomas Tuchel. De asemenea, managerul lui Ipswich, Kieran McKenna, a fost menționat ca un candidat surpriză, după ce a condus echipa sa la două promovări consecutive.

Jurgen Klopp rămâne o figură respectată în fotbalul mondial, iar decizia sa de a se retrage temporar din antrenorat marchează sfârșitul unei ere de succes la Liverpool, unde a câștigat Liga Campionilor în 2019 și titlul de campion al Angliei în 2020, după o pauză de 30 de ani. Totuși, contribuțiile sale nu se vor încheia aici, Klopp exprimându-și dorința de a rămâne activ în lumea fotbalului prin alte mijloace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel