Anglia și Franța, favorite la EURO 2024

Campionatul European va ajunge la ediția cu numărul 17. EURO 2024 va începe pe data de 14 iunie și se va încheia pe 14 iulie, toate meciurile urmând să se desfășoare pe teritoriul Germaniei.

Nu mai puțin de 10 arene de top sunt pregătite să își deschidă porțile pentru cele mai în formă naționale ale Europei: Olympiastadion Berlin, Fusball Arena Munchen, BVB Stadion Dortmund, Stuttgart Arena, Arena AufSchalke, Frankfurt Arena, Volksparkstadion Hamburg, Dusseldorf Arena, Cologne Stadium, Leipzig Stadium.

Anglia și Franța – marile favorite

Pe site-urile de pariuri sportive, Anglia și Franța sunt principalele favorite la câștigarea trofeului, vara viitoare. Naționala lui Gareth Southgate s-a calificat la turneul final fără probleme, câștigând grupa C. Britanicii au bifat 6 remize și două rezultate de egalitate, ultimele remize venind pe final.

Cote EURO 2024 (pot suferi modificări)

1. Anglia 5.00

2. Franța 5.00

3. Germania 8.00

4. Portugalia 9.00

5. Spania 9.00

6. Italia 12.00

7. Olanda 18.00   

În etapa finală, englezii au terminat la egalitate în Macedonia de Nord – scor 1-1. Omul cheie în campania de calificare a fost Harry Kane. Atacantul ce a făcut pasul în Bundesliga în vară, a marcat de 8 ori și a oferit două pase decisive. Acesta a fost depășit doar de Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo și Romelu Lukaku.

De partea cealaltă, Franța s-a impus într-o grupă cu Olanda, Grecia, Irlanda și Gibraltar. ”Cocoșul Galic” a câștigat 7 din cele 8 partide disputate, remizând o singură dată – chiar în ultima etapă, cu Grecia.

A 3-a favorită a turneului este gazda Germania. Naționala pregătită de Nagelsmann nu s-a simțit prea bine în această toamnă, pierzând două partide amicale – cu Turcia și Austria. Topul favoritelor EURO 2024 este completat de alți granzi precum Spania, Portugalia, Belgia, Italia sau Olanda. Cristiano Ronaldo este cotat cu a 5-a șansă la trofeu, acesta urmând să evolueze la ultimul său Campionat European.

România, la EURO după 8 ani

Youtube video image

După o așteptare de 8 ani, reprezentativa României a reușit să se califice la un turneu final. Tricolorii au câștigat o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra – terminând fără înfrângere. Calificarea a fost tranșată contra Israelului, iar prima poziție a fost securizată în urma succesului cu Elveția, 1-0 pe Arena Națională.

Președintele FRF – Răzvan Burleanu – a comentat calificarea României:

"Am simțit încrederea susținătorilor români. Am fost foarte jos", a adăugat Burleanu, subliniind că această revenire triumfală a reprezentat un moment definitoriu pentru echipă și pentru întreaga țară. Suntem neînvinși. E o călătorie extrem de frumoasă. Mi-aș dori ca această călătorie să fie o sursă de inspirație pentru ca un număr mare de copii, băieți și fete să se apuce de fotbal. O sursă de inspirație pentru ca tinerii români să-și asume funcții de conducere fie în mediul public sau privat. Trebuie să inspirăm întreaga societate.”

După câștigarea grupei, România a fost repartizată în urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorți EURO 2024. Alături de tricolori, în a doua urnă se mai regăsesc Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania și Austria.

România - cota 100.00, la fel ca Scoția, Serbia, Ungaria și Cehia

La coada clasamentului se află reprezentativa României, care are o cotă uriașă pentru a reuși să câștige Campionatul European în 2024. Șansele tricolorilor sunt mai bune decât cele ale Poloniei – care încă nu a reușit să se califice. Lewandowski & co. vor evolua la baraj, după ce nu au reușit să se claseze între primele două naționale din grupa preliminară.

Tricolorii au mai participat de 5 ori în istorie, la EURO. Prima oară, aceștia s-au calificat în 1984, atunci când nu au depășit faza grupelor. Performanța a fost repetată în 1996. Cea mai bună clasare a fost înregistrată în 2000. Atunci, Chivu, Mutu & co. s-au clasat pe locul secund într-o grupă cu Portugalia, Anglia și Germania. Tricolorii se opreau în sferturile de finală, după un 0-2 cu Italia. 

Pentru reprezentativa României au mai urmat două participări – în 2008 și 2016. De fiecare dată, tricolorii s-au oprit în faza grupelor. Acum 8 ani, pe banca tehnică se afla tatăl lui Edi Iordănescu – Anghel Iordănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel