Anheuser-Busch InBev NV pierde 20 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră

Capitalizarea bursieră a Anheuser-Busch InBev a scăzut vineri cu 20 de miliarde de dolari, după anunţarea rezultatelor trimestriale şi o avertizare privind profitul, în urma diminuării cererii pentru produsele companiei în Brazilia şi Coreea de Sud, transmit Bloomberg şi Reuters.

Avertismentul producătorului numărul unu de bere la nivel mondial vine după ce principala rivală - Heineken - şi-a înrăutăţit miercuri estimările pentru 2019, în urma declinului vânzărilor în America de Nord şi de Sud, scrie Agerpres.

Producătorul sortimentelor Budweiser, Corona şi Stella Artois estima anterior o creştere solidă a veniturilor şi a profitului în acest an, iar vineri a previzionat doar un avans "moderat" al câştigurilor, din cauza dificultăţilor din trimestrul trei din 2019.

În perioada iulie-septembrie 2019, profitul de bază al AB InBev s-a situat la 5,29 miliarde de dolari, similar cu nivelul de anul trecut, în timp ce analiştii previzionau o expansiune de 3%.

Vineri, în Europa acţiunile companiei au scăzut cu 11%, ştergând peste 20 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după publicarea rezultatelor financiare dezamăgitoare. Compania a citat un declin al livrărilor de bere în China, SUA şi Brazilia.

Acţiunile Ambev SA, subsidiara pentru America Centrală şi de Sud, Caraibe şi Canada, au scăzut cu 7% la Bursa de la Sao Paulo, cel mai semnificativ declin pe parcursul unei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel