Agenția Națională de Integritate a constatat că există diferențe nejustificate în averea mai multor aleși locali.
ANI a constatat că exist diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către fostul primar al comunei Movila Banului din Buzău, Frusina Ghinea. În aceeași situație sunt și primarul comunei Prunișor din Mehedinți, Covlea Nandi, și primarul Ionel Dragu al comunei Măldărești, din Vâlcea.
Avere nejustificată
Primarul Florin Ghinea ar avea o sumă de 199.100 de lei- aproximativ 47.477,7 Euro- nejustificată. Suma rezultă prin diferența dintre averea dobândită și veniturile realizate între 2008 și 2012. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești, pentru a începe controlul. Primarul Nandi Covlea ar avea nejustificată suma de 399.230,59 de lei- aproximativ 89.513,58 Euro. Pentru el a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control. Primarul Ionel Dragu ar avea nejustificată suma de 174.814,37 de lei-aprox. 39.196,05 Euro. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești.
Conflict de interese
Totodată, ANI a constatat că Emeric Pop, primar al comunei Crasna din Sălaj, în perioada în care-și exercita mandatul a fost în conflict de interese. El ar fi emis acte administrative, a încheiat acte juridice și a emis dispoziții care au produs un folos material atât pentru sine, cât și pentru soție și fiul său. Fostul viceprimar din Oțelu Roșu, Caraș-Severin, Dragoș Enache, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberări și a votat pentru aprobarea hotărârii unei hotărâri din Consiliul Local privind stabilirea comisiei și a atribuțiilor ce îi revin în vederea distribuirii apartamentelor de tip A.N.L. din Orașul Oțelu Roșu. Ulterior aprobării acestei hotărâri, Dragoș Enache a depus o cerere la Primăria Orașului Oțelu Roșu în vederea repartizării unui apartament A.N.L., în baza căreia, ulterior, i-a fost repartizat un spațiu pentru locuit. Consilierul local de la Consiliul Local al Comunei Malovăț din Mehedinți, Anton Bondoc, este acuzat de ANI că a la o ședință a Consiliului Local la care a participat s-a adoptat o hotărâre privind concesionarea/arendarea suprafeței de 20 ha pășune/izlaz comunal al Comunei Malovăț pentru anul 2010. El ar fi avut un folos material pentru sine și soția sa prin încheierea contractului, în urma căruia aceștia au obținut subvenții acordate de către A.P.I.A. Mehedinți, în sumă totală de 125.542 Lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu