ANI, înfrântă în instanță de un președinte de Consiliu Județean

Președintele CJ Neamț, Emilia Arcan, a câștigat procesul cu ANI, după ce a dat Agenția în judecată, pentru anularea deciziei prin care a fost declarată incompatibilă.

Emilia Arcan a declarat, pentru Agerpres, că magistraţii de la Curtea de Apel Bacău s-au pronunţat luni, dar că ANI poate face recurs la această hotărâre. "Sincer, speram să fie o decizie favorabilă pentru că ştiam documentele depuse la dosar, ştiam adevărul. Am mizat pe corectitudinea instanţelor de judecată, dar recunosc că de pe 24 martie când a fost ultimul termen am acumulat foarte multe emoţii. Oricum, am solicitat ca procesul să se desfăşoare în regim de urgenţă pentru a şti cum mă situez. Dacă va face recurs ANI nu voi cere urgentarea, pentru că ştiu că va fi acelaşi răspuns", a declarat, preşedintele CJ Neamţ, Emilia Arcan.

Pe 23 noiembrie 2015, ANI a emis o decizie în baza căreia Emilia Arcan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 - 19 decembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi funcţia de administrator al S.C. Europandra S.R.L. Iniţial, Emilia Arcan a fost aleasă consilier judeţean, iar pe 25 octombrie 2012 a obţinut funcţia de vicepreşedinte al CJ. Emilia Arcan a susţinut că a înfiinţat societatea în anul 2006 după care i-a suspendat activitatea imediat, iar în anul 2009 a cerut la Registrul Comerţului dizolvarea firmei. Emilia Arcan a mai spus că a primit o hotărâre judecătorească pe baza căreia a fost acceptată solicitarea şi că urmează procedurile de dizolvare, dar că nu a mai urmărit finalitatea acestora. Pe baza unei sesizări depusă la ANI, în anul 2015, s-a constatat că firma nu a fost dizolvată în termenul legal şi că Emilia Arcan a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ şi cea de administrator de firmă, situaţie incompatibilă potrivit legii. Între timp, Emilia Arcan a fost aleasă în funcţia de preşedinte al CJ Neamţ pe 21 ianuarie 2016, după ce fostul preşedinte, Constantin Iacoban, şi-a pierdut calitatea de ales local în urma excluderii din UNPR. Emilia Arcan este preşedinta organizaţiei de femei a PSD şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestei organizaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel