ANI, noua siglă electorală a PDL

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Mă gândeam să încep cu o ghicitoare...Ce se întamplă atunci când premierul are o întalnire “anormal de normală “ cu Guvernatorul României?

Raspuns: trec câteva zile și urmează un atac. Agenția Națională de Integritate a găsit incompatibili patru membrii ai guvernului la fix două zile după ce Victor Ponta îmi descria la “Subiectiv”, în termenii de mai sus, discuția sa cu Băsescu. Mi-am adus aminte că nu e prima oară când urmează un obuz după ce locatarul de la Cotroceni este excesiv de amabil cu adversarii săi.Cu ceva timp îin urmă, același personaj i se adresa extrem de amabil aceluiași premier bătându-l pe umăr și spunându-i “hai să-ți dau o cafea!”.La scurt timp după asta a urmat scandalul cu plagiatul lui Ponta!

Ieri noapte, încercam să confirm informația potrivit căreia, vineri, la prima oră, ANI urma să declare incompatibili niște miniștri. Vorbeam la telefon cu o persoană care îmi spunea că nu crede că se va da drumul la poveste acum. Urmează weekend-ul și are impact mai mare dacă se lansează luni chestia asta. Acum îmi pare rău că nu am pus pariu cu interlocutorul meu pentru ziua de vineri! Eram sigur că oamenii de la planșetă vor dori să marcheze startul în campania electorală cu un scandal cât mai mare.

Sigur, mulți se întreabă care va fi impactul pentru că cei care s-au săturat de Băsescu și PDL vor considera toată povestea o manevră a Guvernatorului, nu vor fi impresionați și nu își vor schimba opțiunile! De partea cealaltă, simpatizanții PDL, atâția cât mai sunt, se vor bucura și cam atat! Pe plan intern, chestiunea asta nu va conta la stabilirea scorului electoral, dar cred că cei care au lasnat acum atacul mizează în primul rând pe un efect extern.

Felul în care Parlamentul i-a ignorat în cazul “marelui incompatibil” Mircea Diaconu le-a dat prilejul prietenilor intregitorului de flote să susțină în exterior ca în România nu se respectă hotărârile judecătorești (apropos, vă recomand lecturarea hotărârii instanței în cazul Diaconu) și ca cel care nu le respectă e chiar Parlamentul! Au văzut că pot avea șanse la cei care l-au pus pe Băsescu înapoi în funcție mizând pe falsa informație ca la referendum e frauda de milioane de voturi .Sigur, între timp, din milioanele alea am rămas cu cinci președinți de secții de votare acuzați și cu suspiciunea unei fraude de 500 de voturi, dar ce mai contează dacă prin manevra asta scopul a fost atins?

S-a lansat prin ANI acum acest atac pentru a reaprinde cumva sprijinul extern pe care l-au avut. Uite, ăștia în frunte cu Ponta sunt niște incompatibili, niște hoți, tot Parlamentul lor e așa, nu respectă statul de drept, noi ăștia puținii suntem singurii cu democrația, legea si reforma! Acesta poate fi efectul întregii povești, presiuni externe asupra premierului și USL într-o perioadă în care numai de așa ceva nu au nevoie.

S-a văzut deja cât de greu este în astfel de situații să le explici celor din afară cum stau de fapt lucrurile în România .Nu cred că prietenii din străinătate ai doamnei Macovei vor dori și vor putea să înteleagă ca ANI functionează uneori la comanda politică.

Să luam cazul fostului prefect de Teleorman, Teodor Nitulescu ,reclamat ca incompatibil la scurt timp după ce a fost numit de Emil Boc îin funcție. Credeți cumva că Agenția de Integritate s-a sinchisit să-l deranjeze? Imediat după instalarea guvernului Ponta la Palatul Victoria au fost schimbați și prefecții puși de PDL si, ce să vezi!? ANI îl declară pe Nițulescu incompatibil taman în momentul în care individul ăsta nu mai era pe funcție...Așadar, prinde orbu' scoate-i ochii!

Este un mod de operare verificat si va intreb daca avem un stat de drept sau suntem de fapt un stat mafiot?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel