Agenția Națională de Integritate a dat publicității lista cu persoanele care se află în incompatibilitate cu funcțiile lor sau cele care nu pot justifica veniturile obținute.
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ion Radu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, s-a aflat în stare de incompatibilitate.
Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni Agerpres, în perioada 26 mai 2015 - 6 iunie 2019, Ion Radu a deţinut simultan cu funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei şi funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al unei societăţi pe acţiuni, de tip închis, la care statul român este acţionar unic, încălcând astfel dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) şi lit. f) din Legea nr. 161/2003.
Conform dispoziţiilor legale, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că un comisar-şef de poliţie nu poate justifica suma de 30.000 euro prin veniturile obţinute.
Conform unui comunicat al ANI transmis luni Agerpres, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 124.420 lei (echivalentul sumei de 30.190 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marius Sorin Indrieş, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Pe site-ul Poliţiei Române, Marius Sorin Indrieş apare cu gradul de comisar-şef de poliţie şi a fost, la un moment dat, şef serviciu (împuternicit) al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. În ultima declaraţie de avere depusă în 2020, Marius Sorin Indrieş a trecut faptul că are funcţia şef birou la IGPR - DCCO.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat în acest caz Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Marius Sorin Indrieş.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat instanţa de judecată în legătură cu o funcţionară de la Tribunalul Prahova care nu poate justifica suma de 21.000 euro.
Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni Agerpres, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum 80.503 lei (echivalentul sumei de 21.025 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Iuliea Diaconu Roşu, pe perioada exercitării funcţiei publice.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Iuliea Diaconu Roşu.
Conform portalului instanţelor, Iuliea Diaconu Roşu este consilier superior în cadrul Tribunalului Prahova - Biroul Local de Expertiză Judiciară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News