Ankara s-a răzgândit: Parlamentul Turciei nu mai grăbește ratificarea aderării Suediei la NATO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Comisia de Afaceri Externe a parlamentului turc va discuta aprobarea cererii de aderare a Suediei la NATO în conformitate cu agenda sa obișnuită, a declarat președintele comisiei miercuri, adăugând că această problemă nu este la fel de urgentă pentru Ankara precum este pentru unele alte țări, scrie Reuters.

Proiectul de lege privind aderarea Suediei la NATO "va fi discutat atunci când va veni momentul, în conformitate cu agenda Comisiei de Afaceri Externe. Ceea ce este urgent pentru alte țări nu poate fi la fel de urgent pentru noi," a declarat Fuat Oktay în fața parlamentarilor la o ședință a comisiei din parlament.

Săptămâna trecută, veștile erau altele. Președintele Parlamentului Turciei anunța că va grăbi procedura.

Președintele Parlamentului Turciei, Numan Kurtulmuș, urma să trimită proiectul de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO, către comisia de afaceri externe a parlamentului, după ce se întorcea în Turcia de la Praga, miercuri, conform unei surse din parlament, citată de Reuters.

El a declarat atunci că speră ca proiectul de lege să ajungă cât mai curând posibil în Adunarea Generală a parlamentului și ca parlamentarii să-și exprime decizia.

Din partea Budapestei vin vești la fel de vagi. 

Parlamentul Ungariei va lua o "decizie suverană" cu privire la ratificarea candidaturii Suediei pentru aderarea la NATO, a declarat, tot săptămâna trecută, ministrul de externe al Ungariei, după o discuție cu omologul său turc, transmite Reuters.

"Prin depunerea proiectului de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO la parlamentul turc pentru ratificare, Turcia ajunge în aceeași poziție în care ne aflăm și noi, de mai multe luni de zile," a spus Szijjarto, referindu-se la un proiect de lege ungar care se află în parlament, încă de anul trecut.

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a înaintat luni, 23 octombrie, Parlamentului, pentru ratificare, un proiect de lege privind candidatura Suediei la NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel