ANM a emis Cod galben de instabilitate atmosferică în 20 de judeţe, până la ora 21:00

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @herosnow442
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @herosnow442

ANM  a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 20 de județe.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 20 de județe, valabilă sâmbătă, între orele 12:00 și 21:00. Meteorologii anunță că, în acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în majoritatea zonei montane, în nord-vestul Moldovei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în sud-vestul și sud-estul Transilvaniei.


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 august, ora 12 – 17 august, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în nord-vestul Moldovei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în sud-vestul și în sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50...70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

2. -imagine fara descriere- (harta-anm_40763400.jpg)

Sursa foto: ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Zone afectate: centrul și nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Munteniei, sud-vestul Dobrogei

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării. În centrul și nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei și a Munteniei, precum și sud-vestul Dobrogei, temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele vor fi de 18...20 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 17 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: sud-vestul Transilvaniei, sudul Crișanei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei

Valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, sudul Crișanei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...38 de grade, iar minimele, de 20...22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 17 august

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

Zone afectate: județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

3. -imagine fara descriere- (harta-anm2_32455900.jpg)

Sursa foto: ANM

VEZI ȘI: Cei 25% dintre români care vor decide viitorul președinte al României. Bogdan Teodorescu: E pentru prima oară când avem trei blocuri mari https://www.dcnews.ro/cei-25prc-dintre-romani-care-vor-decide-viitorul-presedinte-al-romaniei-bogdan-teodorescu-e-pentru-prima-oara-cand-avem-trei-blocuri-mari_968812.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel