COD ROSU  ANM a emis mai multe avertizări de Cod roșu. Grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică și averse torențiale

Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash

Află în articol ce zonă este vizată de Codul roșu.

Update: Încă o avertizare de Cod roșu a fost emisă de ANM pentru județul Botoșani.

Zonele vizate sunt: Botoșani, Mihai Eminescu, Vlădeni, Curtești, Bucecea.

Fenomele meteo care se vor manifesta sunt frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale peste 40 l/mp.

Codul este valabil de la ora 16:00 până la ora 16:45.

Știrea inițială: Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod roșu.

Zona vizată de avertizare este județul Suceava: Suceava, Salcea, Dumbrăveni, Udești, Șcheia, Bosanci, Ipotești, Moara, Adâncata, Mitocu Dragomirnei, Stroiești, Siminicea.

Codul roșu este valabil astăzi de la ora 15:35 până la ora 16:30.

Se vor manifesta fenomene de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică. De asemenea, averse torențiale de peste 40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Instabilitate atmosferică

„Instabilitatea atmosferică a început deja să se manifeste în partea de vest a teritoriului, va cuprinde până seara cea mai mare parte a țării. Fenomenele de instabilitate vor continua pe parcursul nopții, deplasate însă mai înspre regiunile sud-estice, estice. Până atunci, în Cod Portocaliu sunt Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local zone din Banat și Maramureș. Așteptăm perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, - posibil la rafală viteza să fie de 70-90 de km/h - descărcări electrice, evident, și căderi de grindină.

Trebuie să precizăm faptul că este un episod de instabilitate atmosferică de la care așteptăm și acumularea unor cantități mai importante de apă, atât în timp scurt, dar și pe parcursul întregului interval de avertizare care ține până mâine dimineață la 10. Cantități care pot depăși izolat 50-70 de l/mp și au o probabilitate mai mare de apariție în Transilvania, în zonele de deal și de munte, dar și în partea de sud-vest a teritoriului”, a declarat Florinela Georgescu, director ANM, în direct la B1TV.

Citește în continuare aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel