COD GALBEN  ANM, COD GALBEN de vreme rea 22-24 ianuarie 2022. Harta zonelor afectate

ANM a emis alertă meteo de Cod Galben. 

Administrația Națională de Meteologie (ANM) a emis o alertă meteo de Cod Galben, valabilă de la astăzi, de la ora 17:00, până în 24 ianuarie, la ora 10:00. 

Sunt anunțate, sub alerta de Cod Galben, viscol și ninsori însemnate cantitativ. Zonele vizate sunt Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m. 

”În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.” anunță ANM. 

De asemenea, este Cod Galben valabil de duminică dimineață, de la ora 10:00, până în 24 ianuarie, la aceeași oră, de ninsori temporar viscolite, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali. 

”În intervalul menționat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50...70 km/h.” anunță ANM. 

Ninsori slabe și vânt în general moderat (40...50 km/h) vor fi și în estul Moldovei și al Munteniei și pe arii restrânse în Dobrogea, mai notează meteorologii. 

Vezi aici harta județelor afectate de COD GALBEN

PROGNOZA METEO specială pentru București

Meteorologii au emis și o prognoză meteo specială pentru București. 

Astfel, în intervalul 22 ianuarie, ora 17:00 - 23 ianuarie, ora 08:00, ANM anunță, pentru București, că ”Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -6...-4 grade, mai scăzută în zona periurbană.”

De duminică, de la 08:00, până luni, la ora 10:00, în Capitală ”Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de 0...1 grad, iar cea minimă de -7...-5 grade. Cerul va avea înnorări, trecător va ninge slab, iar vântul va deveni în general moderat (35...40 km/h).”

Când emite ANM Cod Galben

Alerta de Cod Galben este emisă când ”fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină,ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel