Actualizare estimări meteorologice pentru intervalul 10.01.2022 - 07.02.2022.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.
Săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, nord-vestice, la munte și local în cele centrale și în sud-estul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție va face sudvestul extrem, unde cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.
Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice și în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în nordul extrem.
Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu