EXCLUSIV  ANPC a închis locurile de joacă din Herăstrău în decembrie 2022, ALPAB i-a anunţat pe bucureşteni în... mai 2023. Când se redeschid nu spune nimeni

Locurile de joacă din Herăstrău au fost închise. Cu o bandă colorată şi un afiş printat pe hârtie A4 şi lipit de bandă. De ce au fost închise şi când vor putea fi redeschise în siguranţă nu spune nimeni. 

Părinţii care îşi duc copiii la locurile de joacă din parcul Herăstrău au avut parte de o surpriză neplăcută. O bandă alb-roşie a fost întinsă în jurul acestora, iar de bandă a fost lipit un afiş care anunţa închiderea acestor locuri de joacă de către ANPC. Problema este data la care ANPC a închis aceste locuri de joacă, dar şi lipsa unor informaţii cu privire la nereguli şi la un termen în care locurile de joacă ar putea fi folosite din nou în siguranţă. 

"Acest loc de joacă este închis începând cu data de 31.12.2022 de către ANPC. ALPAB nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele accidente ce pot avea loc. Vă mulţumim pentru înţelegere", se arată pe afişul lipit la intrarea în aceste parcuri. 

Din lipsa altor astfel de spaţii, însă, părinţii şi copiii au continuat să le folosească. 

Până acum, însă, aceste locuri de joacă au funcţionat, fără prezenţa unor afişe care să anunţe că acestea sunt, de fapt, închise. Am întrebat la PMB care sunt neregulile din aceste locuri de joacă, dar şi care este termenul de redeschidere. Până la ora publicării acestui material nu am primit niciun răspuns. 

Situaţie similară şi în 2022

Comisariatrul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri din București: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii în domeniu. 

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber. În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii ANPC, aplicându-se primele sancțiuni.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel