EXCLUSIV  ANPC, anunț de promovare cu dedicație? Se caută doi șefi din interior, la București. Se fac acuzații grave... în plină reducere de cheltuieli

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu

Guvernul tergiversează discuția despre măsurile fiscale, despre reducerea de cheltuieli, iar, în tot acest timp, instituțiile din subordine fac ultimele aranjamente. ANPC, de exemplu, își caută șefi... prin promovare. Tăierea de posturi vacante pare a fi doar un mit. 

Astfel, vedem pe ANFP.GOV.RO (Agenția Națională a Funcționarilor Publici) că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) ”publică anunțul privind organizarea concursului de promovare pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere vacante”. 

Concursul se desfășoară cu scopul promovării pe funcție publică de conducere, iar proba urmează să fie susținută abia în 2 octombrie 2023, la ora 11:00, conform anunțului, care mai precizează că ”Data și ora probei de interviu se va afișa pe site-ul instituției care organizează concursul odată cu afișarea rezultatelor probei scrise”. 

Dosarele se depun în intervalul 21.08.2023 - 11.09.2023. Cu alte cuvinte, postul a fost scos la concurs fix când se discută despre tăieri de posturi vacante și reducere de cheltuieli. 

Postul este pentru București, se caută ”șef serviciu”, Clasa conducere, Grad II, pentru departamentul de ”Produse și servicii alimentare” mai arată anunțul citat. Programul e unul convenabil pentru un șef, cel standard de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, iar cerințele sunt clar dedicate pentru angajații interni, una dintre ele fiind ”să fie numiţi într-o funcţie publică de clasa I”. 

Alte cerințe sunt: 

- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

- studii universitare de master absolvite cu diplomă în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

- să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile legii. 

- vechimea minimă în specialitatea studiilor: 5 ani. 

Și acesta este doar unul dintre concursuri, urmând să se desfășoare un altul în 28.09.2023, tot pentru București, pentru șef serviciu, la departamentul Produse și Servicii Financiare, tot din ANPC. Cerințele în acest caz, în care dosarele se depun în intervalul 21.08.2023 - 11.09.2023, sunt: 

- studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

- studii universitare de master absolvite cu diplomă în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1 / 2011, cu modificările şi completările ulterioare

- vechimea minimă în specialitatea studiilor: 5 ani

Informațiile din interior, pentru DCNews, ne dau două nume pentru care ar fi pregătite respectivele posturi, prin promovare, secretizate pentru moment, O.A. și C.I. De altfel, a fost depusă o sesizare în ceea ce-l privește pe președintele ANPC, Horia Constantinescu, ”pentru potențiale nereguli în modul de informare, pregătire, organizare, desfășurare, corectare și finalizare” a concursurilor desfășurate de Autoritate. ”Există posibilitatea ca unele dintre aceste funcții să fie pregătite cu dedicație pentru anumite persoane” se arată în sesizare. Dacă se adeverește, se apreciază ca fiind o situație mai mult decât gravă, fiind criticat, în sesizare, și faptul că vorbim despre o promovare, nu despre un concurs. În respectiva sesizare, sunt date și numele secretizate mai sus de DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel